Lāčplēša dienā notiks dokumentālās filmas «Lidija» pirmizrāde

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Lāčplēša dienā, 11. novembrī, plkst.18 Rīgā, kinoteātra «Splendid Palace» Lielajā zālē, notiks dokumentālās filmas «Lidija» pirmizrāde, informē pasākuma organizatore Zane Dzene.

Pirmizrādi apmeklēs arī filmas galvenā varone disidente Lidija Lasmane-Doroņina, kuras ģimene pēc Otrā pasaules kara mājās slēpa nacionālo partizānu vienību, par ko tika arestēta, nopratināta čekā un notiesāta uz pieciem gadiem apcietinājumā un trīs gadiem izsūtījumā; šim sodam sekoja vēl trīs citi, skaidroja Dzene.

Filma tapusi ar Latvijas simtgades programmas atbalstu, un tās pirmizrāde notiek divas dienas pirms Nacionālās kino balvas «Lielais Kristaps» pasniegšanas ceremonijas. «Lidija» nominēta trīs balvām - Labākā īsmetrāžas dokumentālā filma, Labākais dokumentālās filmas operators (Gints Bērziņš) un Labākais skaņu režisors (Artis Dukaļskis un Anrijs Krenbergs).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu