«Septiņas neveikla seksa reizes» saņem balvu kinofestivālā Dānijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latviešu režisores Lienes Lindes īsfilma «Septiņas neveikla seksa reizes. Pirmā daļa» saņēmusi godalgu un žūrijas atzinību Dānijas īsfilmu festivālā «Super 8000», informē Latvijas Kultūras akadēmijas sabiedrisko attiecību speciāliste Aija Lūse.

Festivālā, kas norisinājās Dānijas otrajā lielākajā pilsētā Orhūsā, tika izrādītas 39 īsfilmas, ko veidojuši jaunie Eiropas kinorežisori. Pasākuma noslēguma ceremonijā tika pasniegtas trīs «Rethink Award» godalgas īsfilmām, kuras žūrija atzina par visinovatīvākajām un drosmīgākajām. Abas pārējās godalgas saņēma nīderlandiešu režisora Jorena Moltera īsfilma «Greetings from Kropsdam», kā arī dāņu režisores Jūlijas Balceres animācijas filma «Nachthexen».

«»Septiņas neveikla seksa reizes. Pirmā daļa» ir inovatīvs un drosmīgs stāsts par seksu un kino sapņiem - ļoti aktuālu tēmu, kas filmēta pseidodokumentālā manierē. Tā ir filma, kas noteikti izraisīs reakciju. Filma ir novatoriska un oriģināla,» teikts žūrijas paziņojumā.

Filma pirmizrādi piedzīvoja 2016.gadā Rīgas Starptautiskajā kinofestivālā. Filma izrādīta vairākos kinofestivālos ārvalstīs, to skaitā Karlovivaru Starptautiskā kinofestivāla programmā «Future Frames», ierindojot Lindi desmit daudzsološāko jauno kinorežisoru vidū Eiropā. Kinolente šogad nominēta «Lielā Kristapa» balvai labākās studentu filmas kategorijā un Rīgā būs skatāma 9.novembrī kinoteātrī «Splendid Palace», kā arī 12.novembrī kinoteātrī «Kino Bize». Ārpus Latvijas filma drīzumā tiks izrādīta starptautiskajos kinofestivālos «Black Nights» Igaunijā un «Kinopavasaris» Lietuvā.

Īsfilmas galvenās lomas atveido gan pati režisore, gan Jaunā Rīgas teātra aktrise Inga Tropa. Filmā piedalās arī aktieri Jurijs Djakonovs, Toms Liepājnieks un Klāvs Mellis, Jaunā Rīgas teātra zvaigznes Baiba Broka un Gatis Gāga, kā arī Nacionālā teātra aktieris Jānis Vimba. «Septiņas neveikla seksa reizes. Pirmā daļa» ir režisores diplomdarbs Latvijas Kultūras akadēmijas kino režijas un producēšanas maģistra studiju programmā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu