Notiks Daces Pūces dokumentālās filmas «Annija» pirmizrāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

14. novembrī plkst. 17 Nacionālās kino balvas «Lielais Kristaps» ārpus konkursa programmas ietvaros pirmizrādi piedzīvos režisores Daces Pūces dokumentālā filma «Annija». 25 minūšu garās filmas «Annija» galvenais mērķis ir parādīt, ka ikviens var pozitīvi ietekmēt ne tikai sevi, bet arī cilvēkus sev apkārt. Iedvesmot bērnus un jauniešus būt aktīviem, sociāli atbildīgiem un radošiem. Filmas galvenā varone realizē savus mērķus un ir pretmets pieņēmumam par jauniešiem, kas nespēj atrast darbu Latvijā un tāpēc ir spiesti aizbraukt.

Annija ir 28 gadus veca meitene, kas dzīvo Rīgā, ir daudzpusīga un enerģiska. Viņa spēj pielāgoties dažādām situācijām, savu ikdienu padarot dinamisku un piesātinātu. Annija ir izrāžu vadītāja Jaunajā Rīgas teātrī, māca dejot stepu savā studijā un aktīvi darbojas kā Dr. Klauns Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā. Annija ieved skatītāju tādās vietās, kas bieži vien ir slēptas skatītāju acīm. Un tā ir ikdiena teātrī, bērnu onkoloģiskās slimnīcas palāta, klaunu un stepa dejotāju treniņu atmosfēra. Annija ir īpaša ar to, ka spēj pievienot daudzu cilvēku ikdienai pozitīvismu un prieku.

Filma tapusi studijā «Marana Productions» un ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Dace Pūce ieguvusi maģistra grādu kinorežijas un producēšanas specialitātē Latvijas Kultūras akadēmijas Audiovizuālās mākslas maģistra studiju programmā un ir uzņēmusi vairākas spēles un dokumentālās īsfilmas, no kurām zināmākā ir dok.f. «Mēness nogurdinātais», kas 2016. gadā nominēta kā labākā debija un labākā īsmetrāžas dokumentālā filma, un īsfilma «Tango».

Dace Pūce kā reklāmu, pasākumu režisore un producente darbojas jau no 1997. gada un 2003. gadā nodibināja savu skaņu un video studiju «Marana Productions». Pirms iestāšanās LKA D.Pūce mācījusies kino režiju Braitonas filmu skolā (UK)2010, NYFA (USA) 2011, kā arī saņēmusi Meisnera metodes sertifikātu aktiermeistarībā «True Acting Institute» pie Larri Silverberga (2013-2014) un Templa Klarka (Temple Clark) «Storyboarding for film».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu