Lietuvā divas aktrises apsūdz režisoru par seksuālu uzmākšanos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 15min.lt/leta/Facebook

Lietuviešu kinorežisors Šarūns Barts otrdien paziņojis, ka nepiekrīt apsūdzībām par seksuālu uzmākšanos, ko viņam izvirzījušas aktrise Jūlija Steponaitīte (Julija Steponaitytė) un māksliniece Paule Boculaite. Viņš arī atteicies no telpām, kuras viņa studijai ar atvieglotiem noteikumiem izīrējusi Viļņas pašvaldība.

«Atbildot sabiedrībai saistībā ar sociālajā tīklā «Facebook» man izvirzītajām apsūdzībām, es vēlētos paziņot, ka nepiekrītu šīm apsūdzībām,» teikts Barta paziņojumā, ko saņēmusi ziņu aģentūra BNS.

Režisors norāda, ka ciena savas un citu cilvēku dzīves neaizskaramību, tāpēc viņš nedomā «aizstāvēties vai noskaidrot attiecības sociālajos tīklos vai plašsaziņas līdzekļos».

Foto: Ekrānuzņēmums

Steponaitīte paziņojusi, ka Barts viņai uzmācies pēc tam, kad viņa ieradusies viņa studijā uz atlasi lomai, bet Boculaite - ka tas noticis režisora lauku mājās.

Reaģējot uz šīm apsūdzībām, Viļņas mērs Remigijus Šimašus pirmdien paziņoja, ka ierosinās pilsētas padomei pārtraukt ar atvieglotiem noteikumiem izīrēt telpas Barta studijai.

Šarūns Barts
Šarūns Barts Foto: 15min.lt/leta/Facebook

Savukārt režisors paziņojis, ka pats atstās telpas.

«Atbildot uz Viļņas mēra publiskajiem izteikumiem, paziņoju: ja jūs gribat tā arī nepierādīta skandāla gadījumā izdzīt mūs no studijas, tad man jāteic, ka mēs negaidīsim «jūsu iniciētās skandāla sekas» un jau tagad atsakāmies sadarboties ar Viļņas pilsētas pašvaldību un līdz šīs nedēļa beigām nodosim telpas pašvaldībai,» norādījis Barts.

53 gadus vecais Barts ir viens no slavenākajiem Lietuvas kinorežisoriem. Viņš ir Lietuvas Nacionālās kultūras un mākslas prēmijas laureāts, bijis Venēcijas un Maskavas kinofestivālu žūrijas loceklis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu