Gaujas jauno lenti uzņem ar Holivudas filmu cienīgu aparatūru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Režisora Andra Gaujas jaunā filma «Nekas mūs neapturēs» ir stāsts par mūzikas producentu Ralfu, kurš pārliecina sievu un mīļāko sadzīvot vienā īpašumā, kurā mitinās arī viņa nepilngadīgā meita. Šobrīd rit pēdējā filmēšanas diena, kas notiek speciāli izveidotā piecstāvu filmēšanas paviljonā, kas ataino vējdzirnavu interjeru un kurā iekārtota unikāla mūzikas ierakstu studija.

Attiecību trilleris vēstī par spēcīgu veci ar konkrētu raksturu un vēlmi dzīvot pēc saviem noteikumiem, stāsta režisors. Galvenās lomas atveidotājs Andris Keišs tēlu salīdzina ar vīrieti, kas lēnām pārvēršas par onkuli, kad jaunām meitenēm ir milzīgs spēks. Atliek vien piemiegt ar aci, un vīrietis atkal sajūtas kā divdesmitgadnieks. Viņam lielākais izaicinājums ir iejusties Ralfa tēlā, jo ikdienā Andrim Keišam nepatīk konfliktsituācijas un viņš arī nav tik kategorisks, principiāls un nepieklājīgs pret apkārtējiem kā galvenais varonis.

Iespaidīgās dekorācijas veidojis mākslinieks Jurģis Krāsons, un tas, iespējams, ir Latvijā pirmais tik vērienīgs jaunuzcelts objekts, kas kalpo kā filmēšanas paviljons. Filmas operators Aleksandrs Grebņevs ir gandarīts par šīm dekorācijām, jo viņš var izvietot gaismas, kur vēlas, vai pat izgāzt sienu, jo tam ir paredzētas speciālas ejas. «Mēs mainām un pielāgojam šo vietu filmas stāstam. Šīs dekorācijas palīdz veidot dramaturģiju, un mēs nevis cīnāmies ar vējdzirnavām, bet tās mums palīdz,» stāsta filmas operators.

Filma sola ne tikai aizraujošu sižetisko līniju, bet arī grandiozu attēla kvalitāti, jo šīs filmas uzņemšanā tiek izmantota visaugstākās klases optika, kāda šobrīd pasaulē pieejama. Kāpēc daudzas ārzemju filmas izskatās tik izcili? Iemesls ir šis augstākās klases objektīvs, kas nodrošinās izcilu video kvalitāti un garšīgus kadrus, sola Aleksandrs Grebņevs.

Filmas režisors atklāj, ka pēc šā filmēšanas posma beigām dekorācijas tiks demontētas un būs redzamas vairs tikai filmas epizodēs. Viņš to salīdzina ar mandalas veidošanu – mākslinieks vispirms tās izdomāja, uzskicēja, radīja, uzņemti visi nepieciešami kadri un tagad tās tiks iznīcinātas.

Šajā paviljonā nofilmēta aptuveni trešā daļa no filmas. Nākamais un noslēdzošais posms būs nākamā gada vasarā, un arī tad mākslinieks Jurģis Krāsons veidos unikālu dekorāciju - dzīvojamo māju tās dabīgā lielumā Drabešu vējdzirnavu pakājē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu