Ozoliņas jaunā filma iekļauta Amsterdamas kino festivāla skatē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Latviešu režisores Ievas Ozoliņas filma «Dotais lielums: Mana māte» iekļauta Amsterdamas starptautisko dokumentālo filmu festivāla «IDFA» skatē, kurā piedzīvos savu pasaules pirmizrādi, informē filmas producente Madara Melberga.

Festivāls norisinās līdz 26. novembrim, un filmas «Dotais lielums: Mana māte» pirmizrāde paredzēta rīt, 16. novembrī. Lai iekļūtu festivāla programmā, tā žūrija katru gadu skatē izvērtē aptuveni 3000 darbu. Līdz šim festivāla skatē izrādītas latviešu režisoru Lailas Pakalniņas, Herca Franka, Uģa Oltes, Ilzes Burkovskas-Jakobsenas un Andra Gaujas filmas.

Melberga uzsvēra, ka šābrīža dokumentālajā kino ir grūti konkurēt ar filmām, kas stāsta par karu Sīrijā, totalitārisma iezīmēm pasaulē vai citiem skaļiem virsrakstiem, ko nereti atspoguļo medijos, tomēr filma «Dotais lielums: Mana māte», viņasprāt, pierāda to, ka lokāli attiecību stāsti, kas attiecas uz sabiedrību kopsummā, spēj atrast savu vietu vērienīgajā filmu konkurencē.

Filma stāsta par talantīgu matemātiķi, kurš izjūt psiholoģisku atkarību no mātes un iesūdz viņu policijā par emocionālu šantāžu. Viņam nav draudzenes un ir maz pieredzes ar sievietēm, kamēr viņa labākais draugs Boriss ar dzīvi tiek galā viegli. Ļaujot ielūkoties matemātiķu pasaulē, filma akcentē trauslo robežu starp mātes lomu un pieauguša vīrieša atbildību par savu dzīvi.

Latvijas pirmizrāde filmai paredzēta 4. janvārī.

Kinolente tapusi studijā «FA Filma». Ozoliņas iepriekšējā filma «Mans tēvs baņķieris» (2015) kļuva par vienu no skatītākajām latviešu filmām dokumentālajā žanrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu