«Splendid Palace» aicina uz īpašu filmas «Bize un Neguļa» seansu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Splendid Palace» aicina ģimenes ar bērniem uz animācijas filmas «Bize un Neguļa» īpašo seansu šā gada 25. novembrī kinoteātra «Splendid Palace» lielajā zālē. Programmā paredzēta gan filmas skatīšanās un sarunas ar filmas autoriem, gan arī animācijas filmu veidošanas radošās darbnīcas bērniem.

25 minūšu garā filma ir stāsts par iztēles bagātu, aktīvu meiteni Bizi, kura kopā ar savu draugu Neguļu nepacietīgi gaida Ziemassvētku brīvdienas, tomēr šogad īsi pirms svētkiem pasaulē ierodas Brālītis, un viss apgriežas kājām gaisā...

Pēc kopīgas filmas noskatīšanās skatītājiem būs iespēja tikties ar jaunās filmas autoriem un uzzināt daudzus «Bizes un Neguļas» aizkadra noslēpumus, kā arī piedalīties radošajās darbnīcās. Bērniem pašiem būs praktiska iespēja uzzināt, kā idejas pārtop scenārijos un kadrējumos, kā filmas tēli tiek sagatavoti animēšanas procesam un kā tiek ieskaņotas balsis. Darbnīcas būs piemērotas dažāda vecuma bērniem.

Filmas radošā komanda ir Latvijā iemīļoto «Lupatiņu» cikla filmu autori: režisors Edmunds Jansons, mākslinieks Reinis Pētersons un galvenais animators Mārtiņš Dūmiņš. Filmas idejas un scenārija autore Lote Eglīte, producente Sabīne Andersone, mūzikas komponists Ģirts Bišs, bet mūziku ieskaņojusi muzikālā apvienība «Brokastis četratā». Filmas varoņu balsu ieskaņošanā piedalījušies Jaunā Rīgas teātra aktieri Guna Zariņa, Baiba Broka, Kaspars Znotiņš, Edgars Samītis, bet galveno - Bizes lomu ieskaņojusi deviņgadīgā Nora Džumā.

Animācijas filma «Bize un Neguļa» pirmizrādi piedzīvoja 2017. gada septembrī Rīgas Starptautiskā kino festivāla programmā «Kids Weekend» un pavisam nesen ieguva trīs «Lielos Kristapus», tai skaitā par labāko animācijas filmu un labāko scenāriju (Lote Eglīte).

Biļetes jau pieejamas www.splendidpalace.lv un kinoteātra kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu