«Disney» atsāk sarunas par «21st Century Fox» aktīvu iegādi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV mediju un izklaides industrijas milzis «The Walt Disney Company» («Disney») ir atsācis sarunas par dažu aktīvu iegādi no sava konkurenta «21st Century Fox» («Fox»), sestdien ziņoja laikraksts «The Wall Street Journal» (WSJ).

Sarunas starp abām kompānijām sākās pirms vairākām nedēļām, bet notiek lēni, jo pastāv domstarpības par cenu, informēja laikraksts.

Kompānijai «Fox» and WSJ māteskompānijai «News Corp.» ir kopīgas īpašumtiesības ģimenes impērijā, kuru izveidojis magnāts Ruperts Mērdoks.

Dažāda līmeņa interesi par «Fox» aktīviem ir izrādījušas arī citas kompānijas, tostarp «Comcast», «Verizon» un Japānas «Sony», ziņoja WSJ, atsaucoties uz informētiem cilvēkiem.

Sarunas ir koncentrējušās uz kino un televīzijas studiju «Twentieth Century Fox», dažiem starptautiskiem aktīviem, tostarp «Fox» 39% daļu britu satelīttelevīzijas operatorā «Sky», Indijas «Star TV» un dažiem ASV kabeļtelevīzijas tīkliem. Tajās gan netiek runāts par telekanālu «Fox News», kas ilgi tiek uzskatīts par dārgakmeni Mērdoku ģimenes kronī.

«Disney» ir ieinteresēta nostiprināt savas pozīcijas Holivudā un televīzijā un iegūt «Fox» satura bibliotēku, lai kļūtu spēcīgāka konkurencē ar «Netflix» un citiem sāncenšiem.

«Disney», kam pieder telekanāls ABC, sporta kanāls ESPN un lielas studijas Holivudā, plāno sākt savus straumēšanas pakalpojumus, konkurējot ar «Netflix», «Amazon» un «Hulu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu