«Splendid Palace» aicina atzīmēt jubileju ar «Sanseta bulvāri»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

28. decembrī plkst. 19, svinot savu dzimšanas dienu, kinoteātris «Splendid Palace» sadarbībā ar kinoprojektu «Spektrs» aicina apmeklētājus uz lielā ekrāna izbaudīt vienu no klasiskās Holivudas leģendārākajām filmām, režisora Billija Vaildera «Sanseta bulvāri».

Kinoteātra dzimšanas dienā skatītājiem būs iespēja ne vien noskatīties filmu, bet arī uzzināt interesantus faktus par filmas tapšanu un tās ceļu kinematogrāfijas pasaulē, ar ko dalīsies kinoteorētiķe Dita Rietuma.

«Billija Vaildera klasiskais «Sanseta bulvāris» uz lielā ekrāna! Šī ir viena no manām visu laiku vismīļākajām filmām. Priecāšos satikties - ar filmu un ar jums,» tā Dita Rietuma.

Sanseta bulvārim - filmai un ielai, kas stiepjas cauri visai Losandželosai, - kino vēsturē ir īpaša nozīme kopš 1911. gada, kad vienā no bulvāra ēkām tika atvērta pirmā Holivudas kinostudija. Vienkāršo darbarūķu namiņus nomainīja kinostudiju paviljoni un kinozvaigžņu lepnās savrupmājas.

«Nejauša iemaldīšanās ar savu slavu un pagātni apmātas, vīstošas dīvas mājā kļūst liktenīga jaunulim Holivudā – scenāristam-iesācējam, kurš vēlas kļūt slavens un slavas vārdā ir gatavs uz visu – arī traģiskiem kompromisiem. Izcilā amerikāņu režisora Billija Vaildera filma «Sanseta bulvāris» ir viena no XX gs. Holivudas kino pērlēm, precīzs skatījums uz Holivudas šovbiznesa aizkulisēm, kas piedāvā arī novatorisku stāstījuma veidu. Tā ir filma, kurā izdoma mijas ar patiesību – filmas varoņu likteņos atspoguļojas arī pašu aktieru dzīves dramaturģija. Klasiska ir kļuvusi filmas galvenās varones – izbijušas Holivudas zvaigznes Normas Desmondas, kuru spēlē kādreizējā Holivudas mēmā kino zvaigzne Glorija Svensone, frāze: «Es esmu diža, vien kino ir kļuvis sīks.» Arī Sanseta bulvāris ir diža filma, kas mudina aizdomāties par tēmu, vai mūsdienu kino nav kļuvis pārāk sīks,» - kino teorētiķe Dita Rietuma.

Ieeja 8,00 eiro, skolēniem, studentiem un pensionāriem – 6,00 eiro. Biļetes nopērkamas kinoteātra «Splendid Palace» kasē un mājaslapā: www.splendipalace.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu