200 kritiķi nosauc gada labākās filmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Vairāk nekā 200 kino kritiķi un žurnālisti piedalījušies ikgadējā portāla «IndieWire» kritiķu aptaujā, lai noskaidrotu aizvadītā gada labākās kinofilmas. Aptaujā piedalījās vadošie «IndieWire», žurnāla «Time», «Variety», «Entertainment Weekly» u.c. eksperti. Lūk, šo kritiķu prāt, desmit gada labākās filmas.

«The Post»

Spīlbergs atkal apvienojis spēkus ar aktieri Tomu Henksu (Tom Hanks). Filmā «The Post», kurai nesen publicēts pirmais reklāmas rullītis, Henkss iejuties laikraksta «Washington Post» redaktora Bena Bredlī lomā. Spīlberga drāma atspoguļo laikraksta «Washington Post» lomu Pentagona dokumentu publiskošanā 1971. gadā. Filmā redzama arī daudziem «Oskariem» nominētā Merila Strīpa (Meryl Streep). Viņa atveido laikraksta izdevēju Keju Greiemu. Abi izdevuma pārstāvji cīnījās pret ASV federālo valdību par «Washington Post» tiesībām publicēt noplūdinātos dokumentus.

Foto: Publicitātes

«Three Billboards Outside Ebbing, Missouri»

Mārtina Makdonas (Martin McDonagh) «Trīs paziņojumi pie Ebingas Misūri» («Three Billboards Outside Ebbing, Missouri») vēsta par kādu sievieti (Frānsisa Makdormanda), kura nolēmusi pati sameklēt savas meitas slepkavu.

«Personal Shopper»

«Personīgā stiliste» šajā filmā ir neviena cita kā amerikāņu aktrise Kristena Stjuarte (Kristen Stewart). Franču režisora Olivjē Asajas (Olivier Assayas) kinolentē Stjuarte spēlē stilisti, kura cenšas sarunāties ar sava mirušā brāļa garu. Lai arī filma 2016. gada pavasarī Kannu kinofestivālā tika izsvilpta, šis kritiķu konsilijs ievietojis filmu starp desmit labākajām.

Foto: Publicitātes

«Call Me by Your Name»

Itāļu režisora Lukas Gvadanjīno drāma «Sauc mani savā vārdā» («Call Me by Your Name»), tāda paša nosaukuma romāna ekranizācija, seko septiņpadsmitgadīga jaunekļa un 24 gadus veca vīrieša mīlas stāstam 1983. gada vasaras karstumā.

«The Shape of Water»

Meksikāņu režisora Giljermo del Toro jaunākā filma par 60. gados notvertu jūras briesmoni «Ūdens forma» (The Shape of Water) šogad jau saņēmusi Venēcijas kinofestivāla galveno balvu - «Zelta lauvu». Galvenajā lomā Sallija Hokinsa (Sally Hawkins).

«The Florida Project»

«The Florida Project» ir amerikāņu komēdija (režisors Šons Beikers) ar drāmas elementiem, kas vēsta par kādu sešus gadus vecu meiteni, kura pārsvarā nepieskatīta vasaru pavada motelī ar savu dumpīgo māti, kura cenšas ar dažādiem gadījuma darbiem «savilkt galus».

Foto: Publicitātes

4. «Phantom Thread»

Pola Tomasa Andersona vēsturiskā drāmā «Spoku pavediens» («Phantom Thread») ir pēdējā filma, kur redzams lieliskais aktieris Daniels Dejs-Luiss.

«Dunkirk»

Slavenā režisora Kristofera Nolana filma «Denkerka» («Dunkirk») ir pirmais izcilā režijas meistara veikums kara drāmu žanrā. Vēsturiskā kara drāma «Denkerka» vēsta par spriedzes pilniem notikumiem Lamanša krastā Otrā pasaules kara laikā. Nelielā teritorijā ap Denkerkas ostu Francijā simtiem tūkstošu britu un sabiedroto karavīru ir ienaidnieku – vācu karaspēka - aplenkti. Bezizejas situācijā nonākušajiem kareivjiem aiz muguras ir tikai jūra, un viņu vienīgais glābiņš no nāves ir šķietami neiespējama evakuācija.

Foto: Publicitātes

«Lady Bird»

Pavisam nesen par tēlojumu filmā «Lady Bird» 23 gadus vecā īru aktrise Sērša Ronana (Saoirse Ronan) «Gotham» Neatkarīgo filmu apbalvošanas ceremonijā saņēma labākās aktrises balvu. Filmas režisore ir Grēta Gerviga (Greta Gerwig), un tā stāsta par sarežģītajām mātes un meitas attiecībām.

«Get Out»

Režisora Džordana Pīla (Jordan Peele) šausmu filma «Get Out» («Prom»), kuras budžets ir nieka 5 miljoni dolāru un kurā nefilmējas lielas zvaigznes (ja neskaitām seriāla «Girls» aktrisi Alisoni Viljamsu un pieredzējušo Ketrīnu Kīneri), šogad kļuvusi par komerciālu veiksmes stāstu (iekasēti 254 miljoni).

Anotācija: Kriss dodas iepazīties ar savas draudzenes vecākiem. Viņš ir nobažījies par to, kā meitenes vecāki uzņems viņu, un atbraucis jūtas neērti, būdams vienīgais afroamerikānis ģimenes un atbraukušo viesu vidū. Taču viņš pat iedomāties nevar, kādi ir šīs ģimenes patiesie nolūki attiecībā uz viņu. Tās ir īstas šausmas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu