Notikusi Ozoliņas filmas «Dotais lielums: mana māte» pirmizrāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ceturtdienas vakarā Rīgā, kinoteātrī «Splendid Palace», notika populārās filmas «Mans tēvs baņķieris» (2015) režisores Ievas Ozoliņas jaunākās dokumentālās lentes «Dotais lielums: mana māte» Latvijas pirmizrāde, kuru apmeklēja kupls skaits interesentu. Aplūko foto no pirmizrādes!

Filma skatāma arī interneta vietnē «shortcut.tv».

Kinolente «Dotais lielums: mana māte» stāsta par talantīgu matemātiķi, kurš izjūt psiholoģisku atkarību no mātes un iesūdz viņu policijā par emocionālu šantāžu. Viņam nav draudzenes un ir maz pieredzes ar sievietēm, kamēr viņa labākais draugs Boriss ar dzīvi tiek galā viegli. Ļaujot ielūkoties matemātiķu pasaulē, filma akcentē trauslo robežu starp mātes lomu un pieauguša vīrieša atbildību par savu dzīvi.

Filma «Dotais lielums: Mana māte» pagājušajā gadā tika iekļauta Amsterdamas starptautisko dokumentālo filmu festivāla «IDFA» skatē, kurā piedzīvoja savu pasaules pirmizrādi, kā arī ieguva žūrijas specbalvu.

Filma tapusi studijā «FA Filma». Ozoliņas iepriekšējā filma «Mans tēvs baņķieris» kļuva par vienu no skatītākajām latviešu filmām dokumentālajā žanrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu