Šons Penns: «Tramps ir visas cilvēces ienaidnieks»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu aktieris Šons Penns (Sean Penn) uzskata, ka ASV prezidents Donalds Tramps ir visas cilvēces ienaidnieks, reaģējot uz mediju ziņoto, ka Tramps Āfrikas valstis, Haiti un Salvadoru nosaucis par «sūdu bedres valstīm».

Penns, kurš aktīvi iesaistījies labdarības akcijās, lai uzlabotu Haiti cilvēku dzīves apstākļus pēc 2010. gada postošās zemestrīces, kas prasīja no 230 000 līdz 300 000, asi kritizējis Trampu.

«Šajā dienā (12. janvāris ir astotā katastrofas atceres diena, - red.) mums vajadzētu izcelt drosmi, varonību, mums būtu jāpiemin bojā gājušie. Mums jāatceras, ka Amerika sniedza savu palīdzīgo roku, taču tā vietā mēs esam spiesti fokusēties uz cilvēku, kurš šo valsti uztver kā mantotu tirgus placi,» viņš raksta esejā izdevumam «Times».

«The Washington Post» ziņo, ka Tramps ceturtdien esot pārsteidzis ASV likumdevējus, lietojot vārdus «sūdu bedres valstis», kad likumdevēji ierosinājuši atjaunot Haiti, Salvadoras un Āfrikas valstu imigrantu aizsardzību. Tramps bijis neapmierināts, kad likumdevēji piedāvājuši atjaunot šo valstu imigrantu aizsardzību abu lielo partiju atbalstītas imigrācijas vienošanās ietvaros.

«Trampa komentāri par šo cienījamo valstu iedzīvotājiem ir vairāk nekā neiejūtīgi. Mēs atkal būsi vienoti tikai tad, kad sapratīsim, ka esam par valsts galvu ievēlējuši līdzjūtības un žēlastības ienaidnieku. Tik tiešām,

mēs būsim vienoti savā starpā, kā arī ar Āfrikas, Haiti un Salvadoras, Tuvo Austrumu iedzīvotājiem, kad atskārtīsim, ka Tramps ir visu amerikāņu, republikāņu, demokrātu, neatkarīgo un katra dzimušā bērna ienaidnieks.

Visas cilvēces ienaidnieks. Valsts ienaidnieks.»

Pats Tramps uzskata, ka nav rasists. «Es neesmu rasists. Es esmu vismazāk rasistiskais cilvēks, kādu jūs jebkad esat intervējuši. To es jums varu pateikt,» viņš paziņoja reportieriem savā starptautiskajā golfa klubā Vestpālmbīčā, Floridas štatā.

Atgādinām, ka pirms astoņiem gadiem - 2010. gada 12. janvārī - nabadzīgo Karību jūras valstiņu satricināja 7 balles stipra zemestrīce, kas tiek uzskatīta par spēcīgāko šajā reģionā pēdējo 200 gadu laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu