Pirmizrāde daudzsološai animācijas filmai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau šajā piektdienā, 19. janvārī, Latvijas kinoteātros pirmizrādi piedzīvos visu ģimeni uzrunājoša animācijas filma «Kukaiņu slepenā dzīve» («Drôles de Petites Bêtes»). Tās scenārija pamatā ir populāra franču-dāņu bērnu rakstnieka un ilustratora Antona Kringsa grāmatas par aizraujošiem notikumiem rosīgā kukaiņu pasaulē.

Kringsa grāmatas ir pārdotas 20 miljonos kopiju visā pasaulē. Tajās darbojas vismaz 200 dažādi mežu un pļavu kukaiņi. Viņu vidū ir bizbizmārītes, bites, circeņi, vaboles un daudzi citi mazmazītiņi radījumi, kuri draudzīgi sadzīvo vienā ciemā. Rosīgo būtņu mazās mājiņas, kas sapītas no smalkiem zariņiem un zāles stiebriem, glabā ne vienu vien noslēpumu. Brīnumainākie no tiem tiek atklāti sirsnīgajā, latviski dublētajā animācijas filmā «Kukaiņu slepenā dzīve».

Animācijas filmas «Kukaiņu slepenā dzīve» galvenais varonis ir circenis Apollons, kurš, kā ceļojošs mākslinieks, iztiku pelna ar dziedāšanu. Viņš gan ir sailgojies pēc īstām mājām, tāpēc izlemj apmesties uz pastāvīgu dzīvi kukaiņu ciemā. Tiesa, Apollonam ilgi nav lemts baudīt mieru un harmoniju skaistajā dārzā, jo viņš nepatiesi tiek apsūdzēts kukaiņu valdnieces nolaupīšanā. Lai glābtu savu ādu un ciemu no viltīgas troņa iekārotājas, circenis ar jauniegūtajiem draugiem izlemj īstenot pārdrošu karalienes glābšanas plānu.

Filmu industrijas aizkulišu informācija liecina, ka bija nepieciešami seši gadi līdz tam, lai rakstnieka un ilustratora Antona Kringsa grāmatu zīmējumi līdz perfektākajām niansēm iemiesotos animācijas filmā «Kukaiņu slepenā dzīve». Rezultātā šis kino stāsts atsauc atmiņā animācijas filmu klasiku, ar kuru ir uzaugušas vairākas paaudzes.

Kino kritiķi izsakās atzinīgi, ka animācijas filma «Kukaiņu slepenā dzīve» ir dzīvesgudrs stāsts, kurā sev aktuālus jautājumus un atbildes var ieraudzīt gan bērni, gan pieaugušie. Starp citu, šā kino stāsta autoriem tas nav pirmais emocionāli piesātināta un vieda literatūras darba ekranizējums. «Kukaiņu slepenās dzīves» producentu komanda pirms dažiem gadiem radīja veiksmīgo filozofiskās pasakas «Mazais princis» animācijas versiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu