Arvien vairāk ASV aktieru distancējas no Vudija Alena

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Arvien vairāk ASV aktieru distancējas no režisora Vudija Alena un viņa nākamās filmas pēc viņam izteiktām apsūdzībām seksuālā uzmācībā, radot šaubas par 82 gadus vecā ražīgā kinomeistara nākotni Holivudā, kas pēdējā laikā ir sevišķi jutīga pret šādām apsūdzībām.

Aktieris Timotijs Šalamē (Timothée Chalamet) otrdien paziņoja, ka viņš ziedos savu atalgojumu par filmēšanos jaunajā Alena filmā «A Rainy Day in New York» («Lietaina diena Ņujorkā») trim organizācijām: «Time's Up», LGBT centram Ņujorkā un RAINN. Šalamē paziņoja lietotnē «Instagram», kas viņš negrib gūt peļņu no sava darba Alena kinolentē, kuras filmēšana noslēdzās rudenī.

«Es gribu būt cienīgs stāvēt plecu pie pleca ar drosmīgajiem māksliniekiem, kuri cīnās par to, lai izturēšanās pret visiem cilvēkiem būtu ar cieņu, kādu viņi pelnījuši,» paziņoja Šalamē.

Pēdējās nedēļās no Alena ir distancējušies vai solījuši vairs nestrādāt kopā ar viņu citi viņa filmu aktieri, tostarp Rebeka Hola, Mira Sorvino, Elena Peidža, Deivids Krumholcs, Grifits Ņūmens un Grēta Gerviga.

Alena audžumeita Dilana Ferova ir paziņojusi, ka Alens viņu seksuāli izmantojis bēniņos, kad viņai bijuši septiņi gadi. Pret Alenu, kurš to noliedza, tika sākta izmeklēšana, tomēr apsūdzība viņam netika izvirzīta.

«A Rainy Day in New York» ir Alena ceturtais projekts kopā ar kinostudiju «Amazon Studios». Šīs studijas izplatītas Alena filmas «Wonder Wheel» («Brīnumu rats») demonstrēšana sākās 1.decembrī. «Wonder Wheel», kuras uzņemšanai tikuši iztērēti 25 miljoni ASV dolāru, ASV kinoteātros nopelnīja tikai 1,4 miljonus dolāru, bet ārvalstīs - 7,8 miljonus dolāru.

Romantiskajā komēdijā «A Rainy Day in New York», kuru paredzēts sākt demonstrēt šogad, ir filmējušies arī Selena Gomesa, Džūda Lovs, Līvs Šreibers un Ella Faninga. Šalamē savā paziņojumā atzīmēja, ka «līguma saistību» dēļ viņš nevar komentēt Alenam izteiktās apsūdzības.

Rebeka Hola otrdien paziņoja, ka viņa savu atalgojumu par filmēšanos šajā Alena darbā ziedo «Time's Up» – nesen izveidotai iniciatīvai pret dzimumu nelīdztiesību izklaides industrijā. «Tas ir neliels žests un ne tuvu nav iecerēts kā kompensācija,» Hola rakstīja lietotnē «Instagram».

Dažas Holivudas zvaigznes tomēr turpina atbalstīt Alenu, un starp tām ir Aleks Boldvins (Alec Baldwin).

«Pret Vudiju Alenu notika tiesu medicīniskā izmeklēšana divos štatos (Ņujorkā un Konektikutā), un nekādas apsūdzības netika izvirzītas,» Boldvins otrdien paziņoja tviterī. «Viņa un viņa darba nosodīšanai, bez šaubām, ir kāds mērķis. Bet es to uzskatu par netaisnu un skumju. Es esmu trīsreiz strādājis kopā ar Vudiju Alenu, un tā bija viena no manas karjeras privilēģijām.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu