Vainstīna efekts. 10 ietekmīgi vīrieši Holivudā, kas krituši kaunā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Pagājušā gada oktobrī pasauli pāršalca Hārvija Vainstīna (Harvey Weinstein) skandāls, daudzas Holivudas aktrises cita pēc citas atklāja šā ietekmīgā filmu industrijas producenta patieso dabu. Pēc neskaitāmām apsūdzībām seksuālā vardarbībā gluži kā domino kauliņi Holivudā krita arī citi vīrieši. Kustība sociālajos tīklos ar tēmturi #MeToo atklāja daudzus noziedzīgus nodarījumus pret sievietēm un arī vīriešiem. Lūk, desmit ietekmīgākie Holivudas vīrieši, kas pēc Vainstīna krituši nežēlastībā.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Pols Hagiss

Četras sievietes apsūdzējušas kanādiešu kinematogrāfistu Polu Hagisu seksuālos uzbrukumos, un divas no šīm sievietēm apsūdzējušas viņu izvarošanā. Pret 64 gadus veco Hagisu 15. decembrī Ņujorkas Manhetenas rajonā tika ierosināta civilprāva, kurā reklāmaģente Heilija Brīsta apgalvo, ka Hagiss viņu 2013. gadā izvarojis savā Manhetenas dzīvoklī, pirms tam piespiežot veikt orālo seksu. Šī prāva pamudināja vēl trīs sievietes nākt klajā ar apsūdzībām pret Hagisu, un starp viņām bija vēl viena reklāmaģente, kas apsūdzēja viņu piespiešanā veikt orālo seksu un izvarošanā.

Hagiss pēc gadiem ilga darba televīzijā 2000. gadu vidū ieguva «Oskarus» par filmām «Million Dollar Baby» («Miljons dolāru mazulīte») un «Crash» («Sadursme»). Viņš izpelnījās uzmanību arī ar aiziešanu no Scientoloģijas baznīcas 2009. gadā un ar šīs reliģijas publisku kritiku.

Foto: AFP/Scanpix
 
Foto: REUTERS/Scanpix

Džefrijs Tembors

Džefrijs Tembors (Jeffrey Tambor), kas seriālā «Transparent» atveidoja transpersonu Moru Fefermenu, filmēšanas laikā ir seksuāli uzmācies vienai no kolēģēm - aktrisei Treisai Lisetai (Trace Lysette). «Es sajutu viņa locekli cauri halātam, es viņu atgrūdu,» stāstīja Liseta. Arī bijusī Tembora asistente apsūdzējusi 73 gadus veco aktieri «nepiedienīgā uzvedībā».

Foto: Reuters/Scanpix
 
Foto: Reuters/Scanpix

Luijs C.K.

Komiķi Luiju C.K. (Louis C.K.) nepiedienīgā uzvedībā intervijā «The New York Times» apsūdzējušas piecas kolēģes.

Rakstā minēts, ka Luijs (īstajā vārdā Louis Alberto Székely) esot onanējis divu citu sieviešu komiķu priekšā 2002. gadā, masturbējis arī runājot ar vienu no sievietēm pa telefonu 2003. gadā, un lūdzis, lai atļauj viņam onanēt kādas citas sievietes priekšā 2005. gadā.

Par šiem notikumiem izdevumam pavēstīja piecas sievietes - komiķu duets Deina Mina Gudmena (Dana Min Goodman) un Džūlia Volova (Julia Wolov), Rebeka Korija (Rebecca Corry), Ebija Šahnere (Abby Schachner) un Tiga Notaro (Tig Notaro).

Komiķis drīz nāca klajā ar paziņojumu, kurā atzīst un nožēlo savu uzvedību. «Šie apgalvojumi ir patiesi,» viņš rakstīja.

Foto: ap/scanpix
 
Foto: Sputnik/Scanpix

Stīvens Sīgals

«Inside Edition» korespondente Lisa Gurero (Lisa Guerrero) atklāja, ka Stīvens Sīgals (Steven Seagal) viņai seksuāli uzmācies.

Incidents esot noticis 1996. gadā. Gurero atminas, kā tikusi aicināta uz kastingu lomai Sīgala filmā «Fire Down Below». «Man tas būtu bijis liels izrāviens,» viņa saka. Sīgals esot jauno aktrisi sagaidījis, ietinies vien samta halātā. Pēc pirmās proves viņai piezvanījis menedžeris un pateicis, ka «Stīvens vēlas tev piešķirt galveno lomu, taču tev jādodas pie viņa uz mājām uz privāto mēģinājumu šovakar».

Ar apsūdzībām klajā nāca vēl divas sievietes.

Foto: Sputnik/Scanpix
 
Foto: Reuters/Scanpix

Brets Retners

Nepiedienīgā uzvedībā apsūdzēts arī režisors Brets Retners. Retneru par seksuālu uzmākšanos apsūdzējušas sešas aktrises, arī Olīvija Manna. Viņa atceras, ka Retners esot masturbējis viņas priekšā savā treilerī, kad viņa 2004. gadā apmeklējusi filmas «After the Sunset» uzņemšanas laukumu.

Foto: Reuters/Scanpix
 
Foto: Reuters/Scanpix

Dastins Hofmans

Rakstniece Anna Greiema Hantere izdevumā «The Hollywood Reporter» pastāstīja, ka 1985. gadā «Oskara» balvas ieguvējs Dastins Hofmans grābstījies gar viņu televīzijas filmas «Death of a Salesman» uzņemšanas laikā, kā arī mēdzis runāt par seksu ar viņu un viņas priekšā. Izskanējušas arī citas apsūdzības, kuras Hofmans noliedzis.

Foto: ap/scanpix
 
Foto: Reuters/Scanpix

Kevins Speisijs

Vairāki vīrieši nākuši klajā ar paziņojumiem, ka Kevins Speisijs viņiem seksuāli uzmācies. Meksikāņu aktieris Roberto Kavazoss (Roberto Cavazos), kurš tēlojis vairākās leģendārā Londonas «The Old Vic» teātra izrādēs, kur laika posmā no 2004. līdz 2015. gadam Speisijs bija radošais direktors, paziņoja, ka Speisijs «regulāri medījis» jaunus vīriešu aktierus. «Ir daudzi no mums, kuriem ir kāds «Kevina Speisija stāsts»,» viņš raksta. «Šķiet, galvenais nosacījums bija būt vīrietim, jaunākam par 30 gadiem, lai Speisijs mūs varētu apčamdīt.» Kavazoss piebildis, ka piedzīvojis divus seksuālās uzmākšanās incidentus no Speisija. Runājuši arī citi vīrieši.

Foto: ap/scanpix
 
Foto: AFP/Scanpix

Džeimss Tobeks

Holivudas veterānu Džeimsu Tobeku apsūdzējušas vairāk nekā 200 sievietes.

Foto: AFP/Scanpix
 
Foto: reuters/sc

Džeremijs Pivens

Arī populārā seriāla «Entourage» aktieris Džeremijs Pivens (Jeremy Piven) esot uzmācies sievietēm. Aktrise Eirena Belamāra (Ariane Bellamar) tviterī ierakstījusi, ka Pivens «Entourage» filmēšanas laukumā, treilerī esot grābstījies gar viņas krūtīm un pēcpusi. Arī aktrise Kesidija Frīmena (Cassidy Freeman), kas pazīstama ar lomām seriālos «Smallville» un «Longmire», savā «Instagram» paziņoja, ka Pivens ir viņai seksuāli uzmācies.

Foto: ap/scanpix
 
Foto: Reuters/Scanpix

Džeimss Franko

Gados jaunais Džeimss Franko (James Franco, 39) ir viens no nesenāk apsūdzētajiem. Par seksuāli nepiedienīgu uzvedību Franko vaino aktrise Violeta Peilija un kinorežisore Sāra Titere-Kaplana. Arī citas sievietes.

Foto: AFP/Scanpix
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu