Paziņo «Oskaru» pretendentus. Merilai Strīpai jau 21. nominācija

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdienas rītā paziņotas tās filmas un tie aktieri, režisori, scenāristi un citi kino profesionāļi, kas pretendē uz prestižo «Oskara» balvu. Kategorijā «Labākā aktrise» jau 21. reizi nominēta Merila Strīpa. 13. nominācijas saņēmusi daudzu kritiķu augstu vērtētā meksikāņu kinorežisora Giljermo del Toro filma «Ūdens forma» («The Shape of Water»).

(papildināts teksts)

Kritiķu augstu vērtētās kinofilmas «Lady Bird» režisore un scenārija autore Grēta Gerviga (GretaGerwig) kļuvusi par piekto sievieti, kas «Oskara» balvu vēsturē nominēta balvai kategorijā «Labākais režisors», bet Reičela Morisona kļuvusi par pirmo sievieti, kas nominēta kategorijā «Labākais kinooperators».

Kategorijā «Labākais režisors» nominēti Kristofers Nolans par Otrā pasaules kara trilleri «Dunkirk», Džordans Pīls par komēdijtrilleri «Get Out», Gerviga par filmu «Lady Bird», Pols Tomass Andersons par filmu «Phantom Thread» un del Toro par «The Shape of Water».

Kategorijā «Labākais otrā plāna aktieris» nominēti Vilems Defo par tēlojumu filmā «The Florida Project», Vudijs Harelsons par lomu «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri», Ričards Dženkins par veikumu «The Shape of Water», Kristofers Plamers par lomu filmā «All the Money in the World» («Visa pasaules nauda») un Sems Rokvels par lomu «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri».

Par «Oskaru» kategorijā «Labākā otrā plāna aktrise» sacentīsies Mērija Blaidža par lomu filmā «Mudbound», Elisona Dženija par lomu filmā «I, Tonya», Leslija Menvila par tēlojumu «Phantom Thread», Lorija Metkalfa par lomu «Lady Bird» un Oktāvija Spensere par lomu «The Shape of Water».

Jau ziņots, ka Latvijas Nacionālais Kino centrs (NKC) šai godalgai izvirzīja režisora Viestura Kairiša spēlfilmu «Melānijas hronika», taču diemžēl filma netika nominēta. Tomēr Latvijas pārstāvis, aktieris Andris Keišs pastarpināti minēts starp nominantiem. Kategorijā «Ārzemju filma» izcelta Andreja Zvjaginceva «Nemīlestība» (Нелюбовь), kurā filmējies Keišs.

Pilns nomināciju saraksts:

9 filmas, kas nominētas «Oskaram»

«Call Me By Your Name»

«Darkest Hour»

«Dunkirk»

«Get Out»

«Lady Bird»

«Phantom Thread»

«The Post»

«The Shape Of Water»

«Three Billboards Outside Ebbing, Missouri»

90. «Oskara» balvas pasniegšanas ceremonija, kurā godinās labākos 2017. gada kinodarbus, notiks 2018. gada 4. martā Losandželosā. To vadīs Džimijs Kimels (Jimmy Kimmel).

Aktieri

Timotijs Šalamē (Timothée Chalamet)

Daniels Dejs Luiss (Daniel Day-Lewis)

Deniels Kuluja (Daniel Kaluuya)

Geroks Oldmens (Gary Oldman)

Denzels Vašintons (Denzel Washington)

Aktrises

Salija Hokinsa (Sally Hawkins, The Shape Of Water)

Frānsisa Makdormenda (Frances McDormand, Three Billboards)

Margo Robija (Margot Robbie, I, Tonya)

Sērša Ronana (Saoirse Ronan, Lady Bird)

Merila Strīpa (Meryl Streep, The Post)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu