«Oskaram» nominētā «Nemīlestība» ar Andri Keišu īpašā seansā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alexandr Kryazhev / Sputnik

Starp ASV kinoakadēmijas 2018. gada «Oskara» balvas nominantiem kategorijā «Labākā ārvalstu filma» ir ierindojusies arī režisora Andreja Zvjaginceva filma «Nemīlestība», kurā filmējies arī Andris Keišs, tādējādi kļūstot par pirmo latviešu aktieri, kurš jebkad piedalījies «Oskaram» nominētā filmā. Kinoteātris «Splendid Palace» aicina uz īpašo filmas «Nemīlestība» seansu 28. februārī ar harismātiskā aktiera dalību.

Filma tika izrādīta arī 2017. gada Kannu kinofestivāla pirmajā dienā un uzreiz iekaroja skatītāju sirdis un prātus, kārtējo reizi apliecinot, ka režisoram Andrejam Zvjagincevam piemīt unikālas spējas – viņš ir ne vien veiksmīgākais režisors pašreizējā Krievijas autorkino vidē, bet arī prot vistrāpīgāk atspoguļot Krievijas šodienas situāciju un sist pa vārajām vietām.

Andreja Zvjaginceva skatījumā «nemīlestība» ir tas, kas mūs pašlaik ieskauj, vispārējais cilvēka stāvoklis, laikmeta simbols. Droši vien visprecīzāk to pirms teju 50 gadiem raksturojis cits izcils kinorežisors, Andrejs Tarkovskis: «Cilvēki ir apvienojušies nevis ideāla, bet materiālas idejas vārdā. Cilvēce pasteidzās aizsargāt savu ķermeni, bet nepadomāja, kā pasargāt savu dvēseli… un dara visu, lai sevi iznīcinātu. Vispirms jau morāli, bet fiziskā nāve ir tikai tā rezultāts.»

Andrejs Zvjagincevs
Andrejs Zvjagincevs Foto: Alexandr Kryazhev / Sputnik

Filmas stāsts ir par ģimeni, kas ir līdzīga daudzām citām. Vīrietis un sieviete, kuri nejauši gadījušies kopā. Nemitīgie laimes un mīlestības meklējumi reiz iesvieda viņus vienu otra apskāvienos, bet pēc vairāk nekā 12 laulībā pavadītiem gadiem abi saprot, ka nekas viņus savstarpēji nesaista. Tiecoties ātrāk atbrīvoties no mokošās pagātnes, viņi ir pilnībā pārņemti ar jauno dzīvi, kurā neatrodas vieta tikai vienam cilvēkam – nelaimīgajā laulībā dzimušajam dēlam, skumjajam un mazrunīgajam Aļošam. Kādudien Aļoša noslēpumaini pazūd…

«Nemīlestība» neaizmirstami iespaidos cilvēkus, kuri to noskatīsies un izjutīs – iespējams, viengabalaināko un emocionāli jaudīgāko Zvjaginceva veikumu. Visas psiholoģiskās un ikdienišķās detaļas izstrādātas ar Hičkoka precizitāti.

Biļetes pieejamas kino Splendid Palace kasē vai www.splendidpalace.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu