Kinoteātros sāk demonstrēt 13 «Oskariem» nominēto «Ūdens formu»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

23. janvārī Losandželosā tika nosaukti ASV kinoakadēmijas 2018. gada «Oskara» balvas nominanti. Šogad izteikta līdere ir meksikāņu režisora Giljermo del Toro fantastikas filma «Shape of Water» («Ūdens forma»), kas uz prestižo kino apalbalvojumu pretendē veselās 13 kategorijās, tai skaitā arī galvenajās – Labākā filma un Labākais režisors. Nu, šo filmu varam uz lielā ekrāna noskatīties arī mēs. Visos lielākajos kinoteātros filmu sāks demonstrēt piektdien, 16. februārī.

Giljermo Del Toro piedāvā aizkustinošu stāstu, kura darbība norisinās 1962. gadā - aukstā kara laikā ASV. Kādā slēgtā valdības laboratorijā strādā mēma apkopēja Ilaisa (Sallija Hokinsa), kura kopā ar savu kolēģi Zeldu nejauši atklāj tur rūpīgi slēptu kādu neparastu būtni - superslepena eksperimenta objektu (Dags Džonss). No šī brīža Ilaisas dzīve izmainās uz visiem laikiem

Sallija Hokinsa (Sally Hawkins) Giljermo del Toro jaunākās filmas «Ūdens forma» (The Shape of Water) pirmizrādē
Sallija Hokinsa (Sally Hawkins) Giljermo del Toro jaunākās filmas «Ūdens forma» (The Shape of Water) pirmizrādē Foto: AP/Scanpix

Bez neviena izteikta vārda Hokinsa uz ekrāna spēj nodemonstrēt plašu emociju gammu.

«Es rakstīju viņai šo lomu, jo viņa vienlaikus ir parasta un neparasta,» skaidro režisors. «Es vēlējos uz ekrāna parādīt, kā viņa sapņo par ūdeni, izmanto ūdeni olu vārīšanai un tad iet vannā un masturbē, spodrina kurpes un dodas uz darbu.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu