«Paradīzes '89» pirmizrāde pulcē sabiedrībā populārus cilvēkus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bints Gāliņš/TVNET

22. feburārī pirmizrādi piedzīvoja pašmāju piedzīvojumu filma visu laiku bērniem «Paradīze '89», kas ir pirmā spēlfima par Atmodas laika notikumiem Latvijā. Līdzās filmas veidotājiem un aktieriem pirmizrādi apmeklēja arī virkne sabiedrībā pazīstamu cilvēku, tostarp kultūras ministre Dace Melbārde, TV zvaigzne un uzņēmēja Gundega Skudriņa, režisors Aigars Grauba, aktieris Rihards Lepers, brāļi Atis un Jānis Auzāni, mākslinieks Kristians Brekte, aktrise Karīna Tatarinova un citi.

Madaras Dišleres spēlfilma stāsta par četru meiteņu piedzīvojumiem laukos «Baltijas ceļa» vasarā. Filmas scenārijs tapis, balstoties uz režisores bērnības atmiņām, un tās mērķis ir raisīt atmiņas 80. gadu bērnos un viņu vecākos, kā arī rosināt diskusijas starp paaudzēm – par Atmodas laika Latviju, par brīvību un par vasaru, pēc kuras viss bija citādi.

«Es ļoti ceru, ka pēc filmas noskatīšanās rosīsies dialogs starp paaudzēm – piemēram, kas bija Ļeņins vai kā tas varēja būt, ka vienā dienā veikalā pēkšņi vairs nekā nebija? Tādas lietas es atstāju vecāku ziņā, un es ļoti ceru, ka vecāki ar bērniem pēc filmas parunās arī par vērtībām, kas bija svarīgas tolaik un kas, manuprāt, šobrīd ir vēl svarīgākas – par brīvību, par to, kā pieaugušie tajā laikā spēra soļus pretī neatkarībai, un par to, ka tad, ja tev kaut kas ir svarīgs – gan valstiskā, gan personiskā ziņā, par to ir jācīnās.

Esmu aizkustināta par to, cik daudz cilvēku ieradās uz filmas pirmizrādi, un to, kādas atsauksmes dzirdēju pēc tam.

Ir sajūta, ka esmu sasniegusi mērķi un katrs apmeklētājs – gan liels, gan mazs - šajā filmā atrada ko sev sirdij tuvu, tēmas, kuras apdomāt, pārdomāt un uzzināt no jauna,» stāsta Madara Dišlere.

Madara Dišlere
Madara Dišlere Foto: Bints Gāliņš/TVNET

Sākot ar šodienu, filmu būs iespējams noskatīties 161 vietā visā Latvijā. Šovakar gaidāma pirmizrāde Rēzeknē, sestdien Cēsīs un Valmierā, bet nedēļas noslēgumā Ventspilī un Liepājā. Visās šajās pilsētās filmas apmeklētājiem būs arī iespējams satikt režisori un galvenās varones, uzdot jautājumus un iepazīties ar viņu atmiņām, iespaidiem un stāstiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu