«Oskaru» prognozē filmai «Trīs paziņojumi pie Ebingas Misūri štatā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

90. ikgadējā ASV Kinoakadēmijas «Oskara» balvu pasniegšanas ceremonija notiks svētdien, 4. martā. Saskaņā ar sporta totalizatora «11.lv» prognozēm balvu kā gada labākā filma saņems Martina Makdonas drāma «Trīs paziņojumi pie Ebingas Misūri štatā» (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri).

Šāda scenārija iestāšanās tiek novērtēta ar 43% varbūtību (likmes koeficients 1,95). Tikmēr sīvu konkurenci sastādīs Giljermo del Toro fantastikas drāma «Ūdens forma» («Shape Of Water»), kuras izredzes novērtētas attiecīgi ar 33% iespējamību jeb likmes koeficientu 2.40. Savukārt ar tikai 8% varbūtību tiek prognozētas izredzes pie zeltītās statuetes tikt Grētas Gērvigas komēdijai «Lady Bird: Laiks lidot» un Džordana Pīla šausmu filmai «Prom».

«Šogad uz «Oskara» balvu kā gada labākā filma ir divas izteiktas favorītes. Vēl nesen notikušajā Britu Kino un televīzijas mākslas akadēmijas jeb BAFTA apbalvošanas ceremonijā šajā nominācijā uzvarēja «Trīs paziņojumi pie Ebingas Misūri štatā», kas iepriekš bija saņēmusi arī «Zelta globusu» kā gada labākā drāma. Kā liecina iepriekšējo gadu pieredze, tad bieži vien šie ir svarīgi priekšvēstneši tam, kas iegūs «Oskara» balvu,» skaidro «11.lv» sporta totalizatora vadītājs Toms Piliksers. «Tomēr daudzi kino eksperti ir augstu novērtējuši arī Giljermo del Toro šedevru «Ūdens forma», kas uz prestižo balvu pretendē visvairāk, 13 kategorijās, kas ir pat par sešām vairāk nekā Makdona filmai. Turklāt iepriekšējos trijos gados labākās filmas izvēle BAFTA un ASV Kinoakadēmijas skatījumā atšķīrās. Nav izslēgts, ka tas notiks arī šogad.»

Ņemot vērā, ka Giljermo del Toro tika atzīts par labāko režisoru gan BAFTA, gan «Zelta globusa» pasniegšanas ceremonijās, meksikānis ir izteikts favorīts (1.10 / 76%) arī uz «Oskara» balvu šajā kategorijā. Tāpat izskatās, ka intrigas nebūs konkurencē uz labākā aktiera godu, kurā uzvaras lauri par lielisko tēlojumu kinolentē «Tumšākā stunda» tiek prognozēti Gerijam Oldmenam (92% / 1.02). Tikmēr labākās aktrises kategorijā vislabākās izredzes uz triumfu ir Frensisai Makdormandai (90% / 1.06) par lomu filmā «Trīs paziņojumi pie Ebingas Misūri štatā».

Uz «Oskaru» kā labākā ārzemju filma pretendē arī Antona Zvjaginceva filma «Nemīlestība», kurā lomu tēlo arī latviešu aktieris Andris Keišs. Tomēr bukmeikeri ir skeptiski par šīs filmas izredzēm uz uzvaru, kas novērtētas ar varbūtību 10% jeb likmes koeficientu 9.00, galvenās favorītes lomu atvēlot kinolentēm «Fantastiskā sieviete» (52% / 1.60) un «Kvadrāts» (30% / 2.75).

ASV Kinoakadēmijas apbalvošanas ceremonija notiks naktī uz pirmdienu pēc Latvijas laika, «Dolby» teātrī Losandželosā. Kopumā prestižās «Oskara» balvas tiks pasniegtas 24 kategorijās. Pērn par labāko filmu tika atzīta Berija Dženkinsa drāma «Mēnessgaisma».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu