Losandželosā pasniegti «Oskari»; labākā filma - «Ūdens forma»

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Losandželosā svētdien (pirmdien pēc Latvijas laika) notika 90. ASV Kinoakadēmijas balvu «Oskars» pasniegšanas ceremonija, kurā par labāko filmu tika atzīta režisora Giljermo del Toro fantastikas filma «The Shape of Water» («Ūdens forma»).

Del Toro par šo filmu tika godalgots arī kategorijā «Labākais režisors».

Kategorijā «Labākais aktieris» balvu ieguva Gerijs Oldmens par veikumu filmā «Darkest Hour» («Tumšākā stunda»).

Par labāko aktrisi tika atzīta Frensisa Makdormanda par tēlojumu filmā «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri» («Trīs paziņojumi pie Ebingas Misūri štatā»).

«Oskaru» kategorijā «Labākais otrā plāna aktieris» saņēma Sems Rokvels par rasistiska policista atveidošanu filmā «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri» («Trīs paziņojumi pie Ebingas Misūri štatā»).

«Oskaru» kategorijā «Labākā otrā plāna aktrise» ieguva Elisona Dženija par lomu biogrāfiskajā filmā «I, Tonya» («Es, Tonija»).

Balvu kategorijā «Labākā animācijas filma» ieguva «Coco» («Koko noslēpums»).

Par labāko filmu svešvalodā tika atzīta Čīles filma «Una mujer fantastica» («Fantastiska sieviete»). Šajā kategorijā uz «Oskaru» pretendēja arī Krievijas režisora Andreja Zvjaginceva spēlfilma «Ņeļubovj» («Nemīlestība»), kurā tēlo arī latviešu aktieris Andris Keišs.

Slavenajā «Dolby» teātrī ceremonijas vadītājs komiķis Džimijs Kimels atgādināja pērn ceremonijas laikā notikušo kļūdu, kad kategorijā «Labākā filma» sākotnēji par uzvarētāju tika nosaukts mūzikls «La la Land», lai gan balvu bija ieguvusi filma «Moonlight» («Mēnessgaisma»).

«Vēlos pieminēt, ka šogad, kad dzirdēsiet savu vārdu, necelieties uzreiz kājās, dodiet mums kādu brīdi.»

Kimels arī runāja par seksuālās uzmākšanās skandāliem filmu biznesā, kā arī mazo sieviešu režisoru skaitu un vienlīdzīga atalgojuma problēmu.

«Mēs vairs nevaram ignorēt sliktu uzvedību. Pasaule uz mums skatās. Mums jārāda piemērs,» sacīja Kimels.

Viņš arī vērsa uzmanību uz nesenajām veiksmīgajām supervaroņu filmām «Wonder Woman» («Brīnumsieviete») un «Black Panther» («Melnā Pantera»), kurās galvenās lomas tēlo attiecīgi sieviete un tumšādaini aktieri.

«Es atceros laiku, kad vadošās kinostudijas neticēja, ka sieviete vai minoritātes var atveidot galveno varoni supervaroņu filmā, un iemesls, kāpēc es to atceros, ir tas, ka tas bija pērnā gada martā,» norādīja Kimels.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu