Džordans Pīls - pirmais afroamerikānis, kas saņēmis «Oskaru» par oriģinālscenāriju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Afroamerikāņu režisors Džordans Pīls (Jordan Peele) kļuvis par pirmo melnādaino scenāristu, kas mājās devies ar «Oskara» balvu, ko ieguvis kā labākā oriģinālā scenārija autors par debijas filmu «Get Out» («Prom»).

90 gadu laikā, kopš tiek pasniegtas balvas, šajā nominācijā tikuši izvirzīti pavisam tikai četri melnādainie scenāristi.

Savā pateicības runā Džordans apgalvo: «Tas man nozīmē ļoti daudz. Scenārija rakstīšanai atmetu ar roku kādas 20 reizes, jo likās, ka ir neiespējami to pabeigt. Šķita, ka tas neizdosies. Es domāju, ka neviens šādu filmu neuzņems. Tomēr katru reizi es tomēr atkal atgriezos pie scenārija, jo zināju: ja kāds man palīdzēs izveidot šo filmu, cilvēki to noskatīsies un ieklausīsies vēstījumā.»

Pārējie trīs melnādainie labākā scenārija kandidāti bijuši Suzanne de Passe par «Lady Sings The Blues», kura veidota 1972. gadā, Spaiks Lī par «Do the Right Thing» 1982. gadā un Džons Singltons (John Singleton) par «Boyz N Hood» 1991. gadā.

Sociālajā platformā Twitter scenārija autors izteica neticību un sajūsmu par tikko notikušo.

Filmas anotācija: Kriss dodas iepazīties ar draudzenes vecākiem. Viņš ir nobažījies par to, kā meitenes vecāki uzņems viņu, un atbraucis jūtas neērti, būdams vienīgais afroamerikānis ģimenes un atbraukušo viesu vidū. Taču viņš pat iedomāties nevar, kādi ir šīs ģimenes patiesie nolūki attiecībā uz viņu. Tās ir īstas šausmas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu