Kinoteātros pirmizrādi piedzīvos Ivara Selecka filma «Turpinājums»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas kinoteātros ceturdienas vakarā notiks Ivara Selecka filmas «Turpinājums» pirmizrādes seansi, informē Nacionālā kino centra (NKC) pārstāve Kristīne Matīsa.

Filma, kuras uzņemšana tika sākta 2015. gadā, stāsta par pieciem bērniem Latvijas novados, kuri sākuši savas skolas gaitas. Kārlim ir stipras ģimenes saknes Latvijas laukos, Gļeba vecvecāki iebraukuši Latvijā pēc 1940. gada, bet Zanes ģimene ir pirmās paaudzes pilsētnieki. Anastasijas ģimene no pilsētas pārcēlusies uz laukiem, bet Anetes mamma dzīvo Anglijā.

Dokumentālā kino meistars Ivars Seleckis 80.jubilejas sarīkojumā, kura laikā tiek nosaukts festivāla "Lielais Kristaps" balvas par mūža ieguldījumu saņēmējs
Dokumentālā kino meistars Ivars Seleckis 80.jubilejas sarīkojumā, kura laikā tiek nosaukts festivāla "Lielais Kristaps" balvas par mūža ieguldījumu saņēmējs Foto: Evija Trifanova/LETA

«Turpinājums» ir pirmā daļa no ieplānota ilgtermiņa kino vērojuma par pieciem Latvijā dzimušiem bērniem. Filmu cikla mērķis ir atgriezties pie pirmās filmas varoņiem ik pēc septiņiem gadiem un dokumentēt viņu dzīves gājumu.

Filmas radošajā komandā ir arī operators Valdis Celmiņš, producenti Antra Gaile un Gints Grūbe, komponists Kārlis Auzāns, skaņu režisors Ernests Ansons, montāžas režisore Andra Dorša, montāžas un scenārija konsultante Krista Burāne, varoņu izpēti veica Dace Dzenovska un Antra Gaile. Šī ir jau otrā Selecka filma, kas top studijā «Mistrus Media».

Starptautiskajai auditorijai filma tiks izrādīta 23. martā Šveices pilsētā Nionā notiekošajā festivālā «Visions du Réel».

Ivara Selecka dokumentālās filmas TURPINĀJUMS treileris from Mistrus Media on Vimeo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu