Uz lielā ekrāna viena no pagājušā gada labākajām filmām - «Floridas projekts»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Piektdien, 23. martā, kino «Splendid Palace» iespējams noskatīties Kannu kinofestivāla sekcijā «Divas režisoru nedēļas» triumfējušo Šona Beikera («Mandarīns») filmu «Floridas projekts» ar Viljamu Defo galvenajā lomā. Aktieris par tēlojumu šajā lentē nominēts «Zelta globusa», «Oskara», Britu Kinoakadēmijas balvai kategorijā «Labākais aktieris otrā plāna lomā». «Filmā ļoti precīzi atainotas alkas pēc cerības,» tā izsakās Defo.

«Floridas projekts» ir spilgta, smeldzīga oda bērnībai un neticami jokains stāsts katram, kurš reiz ir bijis bērns.

Projektējot atrakciju parku «Disnejlenda», Volts Disnejs ikdienā lietoja izklaides parka darba nosaukumu «Floridas projekts», kas ir par pamatu filmas nosaukumam.

Filmas scenārija līdzautors un producents Kriss Bergočs savulaik palīdzējis mātei pārvākties uz Floridu un bieži braucis pie viņas pa 192. šoseju. Šis ceļš ved uz Floridas sirdi un finanšu centru – izklaides parku «Disnejlenda». Drīz Kriss uzzināja, ka dzīves apstākļi brīnumainās pasaules pievārtē nebūt nav pasakaini un

ceļa malā esošajos moteļos dzīvo parastas ģimenes, nevis tūristi.

Vēlāk viņš izstāstīja Šonam Beikeram par bērniem, kuri dažu minūšu brauciena attālumā no izklaides parka spēlējušies blakus ar dzīvu satiksmi piepildītajai šosejai. Šī aina palikusi atmiņā, pēc tās līdzības veidoti bērnu tēli filmai.

Anotācija: Mūnija (Brooklynn Prince) un viņas draugi mūžam atcerēsies šo vasaru. Kūsājot enerģijā un nevērībā pret pieaugušajiem, bērni ik dienu draiskojas Disnejlendas pievārtē. Tikai vecāki un stingrais pārvaldnieks Bobijs (Vilems Defo) dažkārt iztraucē viņu piedzīvojumus. Bērniem šī vasara ir pilna blēņu un piedzīvojumu, vecāki cenšas ieviest skaidrību savā dzīvē.

«Uzticoties sirdij, prātam un skudriņām, kas pēc filmas noskatīšanās skrēja pa muguru, sajūtu – šī ir viena no gada labākajām filmām,» tā «Boston Globe».

Biļetes pieejamas kino teātra kasē vai www.splendidpalace.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu