Uz lielā ekrāna filma par reiva kustību PSRS - «Deju laikmets»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

27. aprīlī uz lielā ekrāna trīs seansos iznāk ilgi gaidītā filma «Deju laikmets», kas vēsta par reiva kustību PSRS un dīdžejkultūras sākumu Padomju Latvijā.

Vēsturiskā deju mūzikas žanra filma «Deju laikmets» stāsta par astoņdesmito gadu deju kultūras dzīvi Padomju Latvijā un deviņdesmito gadu pārmaiņu izraisītajām sekām. Par daudziem nezināmo vēstures gaitu un nozīmīgākajiem tā laika notikumiem, kuri ietekmējuši arī šodienas mūzikas kultūras procesus, filmā stāstīs paši elektroniskās deju mūzikas pionieri.

Filmas sižeta centrā ir latviešu izcelsmes multimediju mākslinieks Indulis Bilzēns un Vācijas tehno skatuves leģenda Westbam (Maksimilian Lenz). Filmā būs redzami tiešie tā laika notikumu dalībnieki: pirmais vinila plašu dīdžejs bijušajā Padomju Savienībā Jānis Krauklis, viņa kolēģis Uģis Polis un Roberts Gobziņš (Eastbam).

Filmā redzamas arī Krievijas deju mūzikas skatuves personības, tostarp autoritatīvais mūzikas kritiķis Artemijs Troickis, žurnāla «Ptjuch» galvenais redaktors Igors Šuļinskis, Krievijas pirmais promoters Aleksejs Haas un citi.

www.forumcinemas.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu