«Nameja gredzens» sasniedz rekordu Latvijā un dodas pie lietuviešiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Filmas plakāts

Andreja Ēķa un Aigara Graubas filma - leģenda «Nameja gredzens» ir sasniegusi rekordlielu skatītāju skaitu Latvijā un maija sākumā piedzīvos pirmizrādi Lietuvā. Kopš filmas pirmizrādes Latvijā šā gada 17. janvārī, to kinoteātros noskatījušies teju 80 000 skatītāju, kas ir rekords starp latviešu filmām pēdējo divu gadu laikā.

Turpinot ceļu pie skatītājiem Eiropā, 9. maijā notiks «Nameja gredzena» sarkanā paklāja pirmizrāde Viļņas kinoteātrī «Forum Cinemas Vingis», kā arī vienlaikus vēl piecās Lietuvas pilsētās. Regulārajā kino repertuārā filma tiks izrādīta no 11. maija 16 kinoteātros visā Lietuvā.

Filma «Nameja gredzens» stāsta par 13. gadsimta leģendu, kur pēc Zemgales valdnieka Viestura nāves par karali kļūst jaunais Namejs. Viņa uzdevums ir nosargāt savu zemi un tautu pret krustnešu tīkojumiem.

Filmas producents ir Andrejs Ēķis, scenārija autori - Aigars Grauba un Makss Kinnings no Lielbritānijas.

Foto: Filmas plakāts

Nameja lomu atveido zviedru aktieris Edvīns Endre, galvenajās lomās redzama arī lietuviešu uzlecošā zvaigzne Aiste Dirziute un Džeimss Blūrs no Lielbritānijas. Tāpat arī filmā spēlē latviešu aktieri Andris Keišs, Artūrs Skrastiņš, Dainis Grūbe, Lauris Dzelzītis, Ivo Martinsons, Elīna Vāne un citi. Filmas mākslinieks ir Arnis Vatašs, tērpu māksliniece – Sandra Sila, mūzikas autors ir komponists Rihards Zaļupe, montāžas režisore – Līga Pipare.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu