Rīgā viesojas austriešu izcelsmes argentīniešu kino autors Lukass Valents Riners

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgas kinoteātrī «Kino bize» piektdien un sestdien, 14. aprīlī, notiks tikšanās ar austriešu izcelsmes argentīniešu kino autoru Lukasu Valentu Rineru (Lukas Valenta Rinner), informēja «Kino bize» pārstāve Dārta Ceriņa.

Piektdien plkst.18 notiks melnā humora dubultseanss, kuru iesāks Rinera veidotā satīra «Tikumīga sieviete». Filmas centrā ir Belēna, kas strādā par mājkalpotāju ekskluzīvā un noslēgtā dzīvojamo māju rajonā Buenosairesas apkaimē. Otrpus šai buržuāziskajai sabiedrībai atrodas nūdistu-svingeru komūna, kurai sieviete drīz vien pievienojas. Belēna sāk dubultdzīvi - pusi dienas viņa uzkopj tenisa kortus un cep mafinus, bet otru - apmeklē tantras nodarbības un iepazīst savu ķermeni, satīras saturu iezīmē Ceriņa.

Pēc filmas, plkst.20, atbildes uz jautājumiem, kas ir humors un kā to pārradīt kino valodā, diskusijā meklēs Riners un kino zinātnieks Viktors Freibergs. Pēc sarunas dubultseanss tiks turpināts ar rumāņu režisora Mihaja Gavrila Dragolejas (Mihai Gavril Dragolea) dokumentālo filmu «Phoenixxx», tikšanās plānu klāstīja Ceriņa.

Savukārt sestdien, 14. aprīlī, plkst.18.notiks autora vakars, kuru iesāks ar filmu «Tikumīga sieviete», bet pēc tās notiks saruna Rīgas Starptautiskā kino festivāla («Riga IFF») radošā direktore Sonoras Brokas vadībā. Sarunā Riners dalīsies pārdomās par savu daiļradi, rokrakstu un Eiropas un Latīņamerikas kino valodas saplūšanu, sestdienas pasākumu norisi iezīmēja Ceriņa.

Latvijas publika ar Rineru tika iepazīstināta 2015. gadā. Pats Riners apgalvo, ka viņa kino valodu formējuši rakstnieks Tomass Bernhards un režisors Mihaels Haneke, kuru daiļradei raksturīga asa modernās sabiedrības kritika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu