Uz lielā ekrāna filma par Sobiboras ebreju nāves nometni Polijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Jau šo piektdien, 4. maijā, uz lielajiem ekrāniem skatāma Latvijā pazīstamā Krievijas aktiera Konstantīna Habenski režisētā vēsturiskā drāma - trilleris «Sobibora», kas vēsta par Otrā pasaules kara laika notikumiem.

Aktieris Habenskis, kura pieredze aktiermeistarībā ir visai apjomīga - vairāk nekā 40 filmas, 20 izrādes, seriāli, animācijas, turklāt viņš arī lieliski dzied un ir piedalījies vairākos koncertuzvedumos, debitē uz lielajiem ekrāniem kā režisors filmā, kurā viņš pats ir arī galvenajā lomā.

Vēsturiskais trilleris «Sobibora» vēsta par notikumiem, kas norisinās Otrā pasaules kara laikā nacistiskās Vācijas okupētajā Polijā, nāves nometnē, kas atradās netālu no Sobiboras ciema. 1943. gadā Aleksandram Pečerskim, kurš bija kritis gūstā un ieslodzīts koncentrācijas nometnē, triju nedēļu laikā izdevās sarīkot vispārēju sacelšanos un bēgšanu. Šis drosmīgais solis, kas prasīja daudzu ebreju dzīvības, iegājis vēsturē kā vienīgais veiksmīgais bēgšanas mēģinājums no nacistu nāves nometnēm.

Pārējās filmas «Sobibora» lomas atveido starptautisks aktieru ansamblis: Kristofers Lamberts («Kalnietis«), Mihalina Olšaņška («Matilde«), Daiņus Kazlauskis («Aukstais tango«), Filips Reinhards («Precinieks«) un vēl daudzi citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu