Filmu «Nameja gredzens» sāks izrādīt Lietuvā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Trešdien Lietuvā pirmizrādi piedzīvos režisora Aigara Graubas filma «Nameja gredzens», pavēstīja filmas producentu, SIA «Platforma Filma» pārstāvis Kristians Alhimionoks.

Galvenais pirmizrādes pasākums notiks Viļņas kinoteātrī «Forum Cinemas Vingis», bet vienlaikus tiks sākta filmas izrādīšana vēl piecās Lietuvas pilsētās.

Regulārajā kino repertuārā filma tiks izrādīta no 11. maija 16 kinoteātros visā Lietuvā.

Filma «Nameja gredzens» stāsta par 13. gadsimta leģendu, kur pēc Zemgales valdnieka Viestura nāves par karali kļūst jaunais Namejs. Viņa uzdevums ir nosargāt savu zemi un tautu pret krustnešu tīkojumiem.

Filmas producents ir Andrejs Ēķis, scenārija autori - Aigars Grauba un Makss Kinnings. Filmas mākslinieks ir Arnis Vatašs, tērpu māksliniece Sandra Sila, komponists Rihards Zaļupe, montāžas režisore Līga Pipare.

Filmu producējusi SIA «Platforma», sadarbībā ar Lielbritānijas kino izplatīšanas kompāniju «Kaleidoskops» un Kauņas kinostudiju. Kopējais filmas budžets ir 2,5 miljoni eiro, no kuriem 700 000 eiro trīs gadu laikā piešķirti no Nacionālā kino centra līdzekļiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu