Viļņā filmēs ASV telekanāla HBO seriālu par Černobiļas katastrofu

LETA/BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Viļņā nedēļas garumā tiks filmēts ASV telekanāla HBO miniseriāls par Černobiļas atomelektrostacijas kodolkatastrofu.

Kā pērn informēja Lietuvas kinocentrs, šis miniseriāls, kura kopējais garums būs piecas stundas, ir otrais tāda apjoma projekts, kas tiks īstenots Lietuvā pēc britu nacionālās raidsabiedrības BBC filmas «Karš un miers», un abus šos projektus pēc mēroga var salīdzināt gan satura, gan finansiālajā ziņā.

2015.gadā BBC Lietuvā uzņēma sešu sēriju televīzijas filmu «Karš un miers» pēc krievu rakstnieka Ļeva Tolstoja tāda paša nosaukuma romāna, uzņemšanas gaitā Lietuvā izdodot vairāk nekā septiņus miljonus eiro.

Kā ziņots, telekanāls HBO šogad veido piecas sērijas garu seriālu par Černobiļas kodolkatastrofu, kurā britu aktieris Džareds Heriss tēlos padomju zinātnieku, kuram Kremlis uzdevis izmeklēt notikušo.

Filmēšanas darbu laikā, no 10. līdz 17.maijam, divos Lietuvas galvaspilsētas mikrorajonos paredzēti satiksmes ierobežojumi, tiks mainīti arī sabiedriskā transporta maršruti, būs aizliegts novietot automobiļus stāvvietās pie dzīvojamajiem namiem un citās ēkās, bet daļā ielu nebūs atļauta ne transportlīdzekļu, ne gājēju pārvietošanās.

1986.gada 26.aprīlī Černobiļas AES ceturtais reaktors pēc neveiksmīga eksperimenta eksplodēja, izmetot gaisā milzīgu radioaktīvā piesārņojuma mākoni, ko vēji iznēsāja pāri lielai daļai Eiropas. Sevišķi smagi cieta Ukraina, Baltkrievija un Krievija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu