Latviešu animators sadarbojas ar «Sony Pictures Animation»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Latviešu animators Juris Lisovs sadarbībā ar «Frederator Studios» un «Sony Pictures Animation» izveidojis animācijas īsfilmu «Both Brothers», kas skatāma video vietnē «Youtube». Filma ietilpst projekta «Go! Cartoons» 12 animācijas filmu seriālā. Šā projekta autors ir amerikāņu producents Freds Seibers (Fred Seibert, 66), kurš 90. gados bijis filmu studijas «Hanna-Barbera» vadītājs, producējis «Adventure time», «Dexter's Laboratory», «Johnny Bravo» u.c. seriālus.

Jaunais latviešu animators pats pieteicies šajā projektā.

«Nonācu līdz sadarbībai šķietami vienkārši - meklēju internetā kompānijas, kurām iesūtīt savas animācijas idejas, un uzdūros «Go! Cartoons» projektam,» viņš atklāj TVNET. «Patīkami bija tas, ka idejas varēja iesūtīt cilvēki no visas pasaules. Galvenais producents šim projektam ir Freds Seiberts, tāpēc, iesūtot savu ideju, nekādas lielās cerības es neliku, jo zināju, ka konkurence būs milzīga. Aizsūtīju savu pirmo ideju - viņiem nepatika, pateica, kas par vainu, kādas kļūdas viņi saskata, es izdarīju savus secinājumus un aizsūtīju viņiem savu otro ideju, kura viņiem ļoti patika, un tā arī viss aizgāja.»

Kopumā šim projektam no visas pasaules iesūtītas 5000 ideju, bet atlasītas vien 12 labākās, arī Jura Lisova ideja.

«Katra ideja pārtapa par piecu minūšu garu īsfilmu, un vismaz viena no šīm īsfilmām pārtaps par animācijas seriālu. Lielu lomu tajā, kura īsfilma pārtaps par seriālu, spēlē arī īsfilmas uzrādītie reitingi. Animāciju bija iecerēts uztaisīt pusgada laikā, bet viss ievilkās un kopumā process aizņēma divus ar pusi gadus. Manā komandā bija ap 30 fantastiski, talantīgi cilvēki, kuri visi strādā Holivudā profesionālā līmenī. Man bija iespēja izvēlēties, ar ko es strādāju, kādus māksliniekus vēlos piesaistīt. Tā bija brīnišķīga pieredze,» rezumē Juris.

Noskaties filmiņu!

Vairāk par šo projektu var uzzināt šeit:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu