Doma dārzā rādīs digitalizētas 20. gadsimta kinohronikas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Rīgas Doma dārzā no 12. jūlija līdz 2. augustam katru ceturtdienu notiks bezmaksas brīvdabas kino seansi, kuros varēs redzēt 20. gadsimta digitalizētās un atjaunotās kinohronikas, informē Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, katru no kinohroniku seansiem ar īsu lekciju ievadīs speciālisti, kam ir īpašas zināšanas par konkrētajām desmitgadēm - 12. jūlijā politologs Ivars Ījabs iepazīstinās ar 20. līdz 30. gadu hronikām, 19. jūlijā vēsturnieks Kaspars Zellis stāstīs par 40. līdz 50. gadiem, 26. jūlijā vēstures, filozofijas un dabaszinātņu entuziasts Vents Zvaigzne būs sagatavojis pārskatu par 60. līdz 70.gadiem, bet noslēdzošajā seansā 2. augustā ieskatu 80. un 90. gados sniegs bijusī politiķe un žurnāliste Sarmīte Ēlerte.

Doma dārza brīvdabas seansi pirmā iespēja plašāk iepazīties ar rezultātiem, ko sniedz Kultūras mantojuma satura digitalizācijas 1. kārtas šogad sāktā Latvijas filmu un kinožurnālu digitalizācija un restaurācija. Digitalizētas tiek divas nozīmīgas Latvijas Nacionālā arhīva kinodokumentu kolekcijas - kinožurnālu, hroniku un dokumentālo materiālu kolekcija (1910. līdz 1996. gads) un Latvijas dokumentālo filmu kolekcija (1919. līdz 1991. gads) - kopā 3136 kinožurnāli un 530 dokumentālās filmas. Kinodokumentu digitalizāciju veic Latvijas filmu studija «Lokomotīve».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu