Ielūkojies Kairiša filmas «Pilsēta pie upes» vasaras filmēšanas aizkulisēs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Viestura Kairiša filma «Pilsēta pie upes»
Viestura Kairiša filma «Pilsēta pie upes» Foto: Agnese Zeltiņa

14. jūlijā Subatē noslēdzās Viestura Kairiša spēlfilmas «Pilsēta pie upes» (Piļsāta pi upis) vasaras filmēšanas perioda pirmā filmēšanas nedēļa. Dažādās lokācijās Lietuvā un Latvijā tika filmētas nozīmīgas epizodes, kas norisinās laika posmā no 1939. gada līdz 1941. gadam, tai skaitā padomju okupācijas periods un padomju karaspēka atkāpšanās 2. pasaules kara sākumā. Aplūko foto!

Filmēšanā piedalījās gan galveno lomu atveidotāji Dāvis Suharevskis, Agnese Cīrule, Brigita Cmuntova no Čehijas un Gundars Āboliņš, kas filmā tēlo ebreju tirgotāju Bernšteinu, gan daudzi masu skatu dalībnieki.

Lēmumi, kas jāpieņem filmas galvenajam varonim Ansim (Dāvis Suharevskis), nepavisam nav vienkārši – viņam jātiek skaidrībā par savām jūtām pret ebreju meiteni Zislu (Brigita Cmuntova) un skaisto aptiekāra meitu Naigu (Agnese Cīrule), kā arī jāspēj izdzīvot sarežģītajos un biežo politisko varu maiņu laikos 30. – 40. gadu Latvijā.

Režisors Viesturs Kairišs veido filmu kopā ar saviem ilggadīgajiem radošajiem partneriem mākslinieci Ievu Jurjāni un operatoru Gintu Bērziņu.

No 16. jūlija līdz mēneša beigām filmēšana turpinās Krāslavā.

Filmu finansē Nacionālais Kino centrs, arī Lietuvas un Čehijas kino institūcijas, atbalsta Krāslavas, Ludzas, Rēzeknes un citu Latgales pilsētu pašvaldības, kā arī privātie atbalstītāji Circle K, Merrild, Salmo, Tvaikonis un citi. Filmu plānots kinoteātros izrādīt 2020. gada sākumā, tās izplatītājs Latvijā un Baltijas valstīs ir ACME Film, kas arī piedalās filmas finansēšanā.

www.facebook.com/pilsetapieupes

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu