Laika apstākļi nemazina interesi par Rīgas svētkiem (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par spīti krasajai temperatūras maiņai, ar dažādiem pasākumiem, koncertiem un diennakts basketbola maču ir sākušies Rīgas pilsētas svētki, pulcējot daudz apmeklētāju.

Galvaspilsētas 809. jubileja, neskatoties uz ne pārāk vasarīgo laiku, pirmajā vakarā pulcēja visai daudz interesentu, kuriem bija iespēja aplūkot dažādas izstādes, apmeklēt tirdziņu, kurā iegādāties Rīgas un Latvijas amatnieku izstrādājumus, kā arī piedalīties koncertos un konkursos. Pilsētas iedzīvotāji un viesi, kuru vidū manāmas daudzas ģimenes, labprāt iesaistījās pasākumos.

"Patīkami, ka varam piedalīties dažādās spēlēs un konkursos - bērniem visvairāk patika Rūķu darbnīcā," sarunā ar TVNET pastāstīja Anda, kas Rīgas svētkus apmeklē kopā ar vīru un diviem dēliem. Ģimene izteica apņemšanos noskatīties lielo vakara koncertu, kurā uz skatuves kāpa tādi pazīstami mūziķi kā Niks Matvejevs, Linda Leen, aktrise Dita Lūriņa, kā arī Rīgas kamerkoris "Ave Sol", bērnu vokālā grupa "Dzeguzīte" un diriģents Andris Veismanis.

Pēcpusdienā Rātslaukumā pulcējās vairāki simti cilvēku, lai būtu klāt tradicionālajos Vecrīgas torņu svētkos. Organizatori ļāva katram uz brīdi sajusties kā viduslaiku un renesanses laikā, atskaņojot tā laika mūziku mūsdienu skatījumā.

Savukārt Pie Rīgas Kongresu nama sācies diennakts basketbola turnīrs "Krastu mačs", kurā sacenšas Daugavas labā krasta un kreisā krasta iedzīvotāji. Šāds turnīrs svētku ietvaros norisinās pirmoreiz.

Paredzēts, ka diennakts basketbola turnīrā piedalīsies arī sabiedrībā pazīstami cilvēki, kuru vidū ir gan politiķi, gan mūziķi, gan arī paši sportisti. Pirmie piektdien sacentās politiķi, starp kuriem bija arī premjers Valdis Dombrovskis un satiksmes ministrs Kaspars Gerhards, bet vakarā draudzības spēli savā starpā aizvadīja arī basketbola kluba "VEF" spēlētāji, kas šobrīd gatavojas jaunajai sezonai. Tā kā šis nebija izšķirīgs sezonas mačs, basketbolisti spēlēja skatītājiem, priecējot tos ar asprātīgām saspēlēm un bumbas triecieniem grozā no augšas.

Kopumā piektdiena dāvāja virkni pozitīvu emociju gan Rīgas iedzīvotājiem, gan galvaspilsētas viesiem un organizatori uzsver, ka tas ir tikai sākums, un šajā nedēļas nogalē aicina ikvienu piedalīties Rīgas dzimšanas dienas svinībās.

Sestdiena - svētku galveno notikumu diena

Pasākuma organizatori par svētku kulmināciju uzskata avio šovu - "WEAF - pasaules aerobātikas elites lidojumi", kas notiks teritorijā starp Vanšu un Akmens tiltiem sestdien, 21.augustā, plkst.12 un plkst.18, taču par visu pēc kārtas...

AB dambī notiks Ērika Loka tradīcijām bagātā airēšanas regate "Ostas airi". Skatuve un informācijas centrs būs blakus omulīgajam grilbāram "Kapteiņa Enriko pulkstenis", savukārt starti un distances notiks dambja abās pusēs. Regate notiks četrās klasēs: profesionāļiem, jūras kajakiem, kanoe un gumijas laivām. Savukārt Rīgas pilsētas kanālā - tradicionālā kanāla regate.

Laukumā pie Rīgas Kongresu nama risinās diennakts basketbola turnīrs.

11.novembra krastmalā tiks atklāta Rīgas svētku lielā ēdamiela, un uz skatuves dienas garumā notiks dažādi koncerti.

Mūzikas un literatūras cienītājus divas dienas priecēs pasākumi Vērmanes dārzā, kur notiks Rīgas tautas deju ansambļu koncerts,  darbosies Rīgas Grāmatu iela, rotaļu un leļļu teātra darbnīcas bērniem, tautas lietišķās mākslas izstrādājumu gadatirgus, kā arī notiks meistaru tradicionālo amatu prasmju demonstrējumi.

Sestdienas vakarā notiks jau otrais "O!Kartes nakts" skrējiens. Skrējiena dalībnieku izklaidei trasē 12 skaņas un gaismas kvartālos spēlēs Radio 101 DJ, būs gaismas šovi, dejotāji, redzams gaisa balons un citi pārsteigumi.

Mūsdienīgākā atmosfērā norisināsies arī pasākums "Mākslas dienas Spīķeros", kurā plānots īstenot aizraujošu un vienlaikus izglītojošu mākslas festivālu jauniešiem, kurā darbosies radošās darbnīcas, virtuālās ekskursijas mākslas vēsturē un procesu vērošanā, fotodarbnīcas un performances.

Savukārt pēc "O!Kartes nakts" nakts skrējiena Rīgas debesis iedegsies krāšņās ugunīs, kur jau ceturto gadu norisināsies "Rīgas svētku uguņotāju sacensības".

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu