Rīgas svētkos vairāk nekā 100 000 cilvēku (68)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā liecina Rīgas svētku organizētāju aprēķini, šodien līdz dienas vidum tos apmeklējuši bija 100 000 rīdzinieku un pilsētas viesu. Ik pa laikam līst lietus, tomēr svētku apmeklētājus tas neuztrauc un viņi apmeklē iecerētos pasākumus un atrakcijas. Vakarā Rīgas svētku viesi uzgavilēja "O!kartes" nakts skrējējiem un ar sajūsmu vēroja svētku uguņošanas puķes naksnīgajās Rīgas debesīs.

(Ziņa papildināta ar jaunāko informāciju.)

Laika apstākļi, tāpat kā piektdien, svētku apmeklētājus no rīta īpaši nav lutinājuši, tomēr interesentu skaits ir pieaudzis un dienas gaitā svētku apmeklētājus lutināja arī saule.

Lielu Rīgas iedzīvotāju un viesu interesi izpelnījušies pilotu paraugdemonstrējumi starp Daugavas tiltiem, kurus vēroja vairāki desmiti tūkstošu skatītāju. Avioizrādes skatītāji pulcējušies abos Daugavas krastos un pēc pārdrošākajām lidotāju izpildītajām virāžām viņu sajūsma izpaudās paskaļās ovācijās.

Rīgas mērs Nils Ušakovs par cilvēku lielo skaitu pauda apmierinājumu un izteica cerību, ka vakarā, kad paredzētas svētku "naglas" - lidojums zem tilta un salūts - svētku apmeklētāju skaits vēl palielināsies.

Foto: TVNET

Visai daudz cilvēku uzturas 11.Novembra krastmalā, kur iespējams gan ieturēties "Rīgas svētku Lielajā ēdamielā", gan piedalīties dažādās atrakcijās un vērot mākslinieku uzstāšanos. Daudzi no klātesošajiem ar draugiem un ģimenēm vēroja veikala "Pērle" organizēto skrituļslidotāju īs(t)krosu, kurā vērtēts tika ne vien ātrums, bet arī izpildījums. Labākie, atraktīvākie dalībnieki par savu sniegumu nopelnīja asprātīgas balvas - piemēram, sprogaino skrituļslidotāju klasē labākie dalībnieki tika pie matu taisnošanas līdzekļa, bet dabas bērnu klasē galvenā balva bija kailfoto sesija.

Tāpat lietus nav bijis šķērslis, lai vērotu regati Rīgas kanālā - svētku apmeklētāji pie krasta un uz tiltiem, lai nodrošinātu sev labāko skatpunktu, pulcējās jau labu laiku iepriekš un ar skaļiem saukļiem atbalstīja regates dalībniekus. Turpat tiešraidē darbojas arī "Radio SWH" telts, kurā ik pa laikam uzstājas arī kāda mūziķu apvienība.

Foto: TVNET

Pilnīgs pretstats galvaspilsētas centra troksnim valda Rīgas "klusajā centrā", kur norisinās "Zaļās ielas svētki" - šajā vietā ģimenes ar bērniem nesteidzīgi bauda svētku atmosfēru, aplūkojot uz šo vietu atvestos Rīgas zoodārza dzīvniekus, spēlējot šahu, braucot ar velosipēdiem, kā arī iegādājoties kaut ko no tirgotājiem.

"Jau paspējām apskatīt regati, basketbolu un pastaigājām arī pa krastmalu, tomēr gribējām apskatīt dzīvniekus un tāpēc esam šeit," tā sarunā ar TVNET pastāstīja Rozentālu ģimene, kas "Zaļās ielas svētkus" apmeklē ar savu piecus gadus veco meitiņu Inesi. Vakarā viņi ir apņēmības pilni atbalstīt tēti Artūru, kurš zaudējis derības kolēģiem un "O!Kartes" nakts skrējienā startēšot triko kostīmā.

Jāatzīmē, ka vienlaikus 11.Novembra krastmalā Rīgas svētku laikā notiek kultūras pasākumi. Plkst.18 virs Daugavas pirmo reizi Latvijā būs skatāmi WEAF ("World Elite Aerobatic Formula") - pasaules aerobātikas elites lidojumi, no kuriem daļa jau notika plkst.12, bet plkst.15 notiks atraktīvs skrituļotāju īs(t)kross. Plkst.16 Krastmalā sāksies "Cartoon rallija 2010" izbraucieni, plkst.17.10 kopā ar profesionālo pūtēju orķestri "Rīga" koncertā "Rīga Retro" uzstāsies Ingus Pētersons un Ilona Bagele. Savukārt plkst.19.05 sāksies koncerts "Rīgas ostai 810".

Vakarpusē plkst.20.14 notiks akcija "Pilsēta - orķestris", bet plkst.22 tiks dots starts "O!kartes" nakts skrējienam. Svētku dienu noslēgs "Rīgas svētku Uguņotāju sacensības".

Plašāka informācija par programmu pieejama tīmekļa vietnē "www.rigassvetki.lv" vai arī Rīgas svētku un informācijas centrā pasākuma laikā Krastmalā.

Rīgas svētku laikā pašvaldības sabiedriskais transports rīdziniekiem un pilsētas viesiem ir bez maksas.

Komentāri (68)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu