Rīgas svētki turpinās (36)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien (22.aug.) Rīgas svētki turpinās ar dažādiem pasākumiem gan Vecrīgā, gan Vērmanes dārzā, gan Brīvdabas muzejā un citur, liecina svētku mājas lapā ievietotā informācija.

(papildināts ar pēdējo rindkopu)

Rīgas svētki turpinās Vecrīgā, Vērmanes dārzā, Brīvdabas muzejā un citur

No plkst.12 līdz 19 Vērmanes dārzā notiks 1.Folkfestivāls "Pašā Rīgas viducī", estrādē visas dienas garumā gaidāma daudzveidīga muzikālā programma. To veidos Latvijā pazīstami folkmūziķi. Folkfestivāls aicina dažāda vecuma un interešu klausītājus, kā arī "vecos" un jaunos mūzikas autorus - izpildītājus.

Savukārt Brīvdabas muzejs no plkst.12 līdz 17 aicina apmeklēt Kalēju dienu. Klaudzot āmuriem un liesmu mēlēm šaudoties smēdē, Kalēju diena muzejā kopā pulcē kalēja amata meistarus no Latvijas un ārvalstīm, ļaujot apmeklētājiem gan vērot meistarus darbā, gan pašiem iemēģināt roku senajā amatā. Kalēju dienas ietvaros Hernhūtiešu saiešanas namā būs skatāma Latvijas republikas kalēju metālkalumu izstāde. Līdztekus kalēja amata demonstrējumiem, interesenti varēs piedalīties spēka atrakcijās, iemūžināt sevi stiprinieka tēlā Spēkavīru fotodarbnīcā un baudīt folkloras kopas "Dandari" muzikālos priekšnesumus.

Tie kas mīl piedzīvojumus, šodien varēs iesaistīties un vērot "Triatel xRace" 4.posma sacensības, kas paredzēts kā lielpilsētas posms - bez bieziem mežiem, kalniem un lejām, purviem un slīkšņām. Toties ar bruģi, šaurām Vecrīgas ielām, dzīvu satiksmi un apdzīvotām un pamestām ēkām, kurās mīt tikai sikspārņi. Šajā posmā bieži vien fiziskais spēks nebūs noteicošais. Vairāk dominēs stratēģija un taktika, attapība un gudrība, vērība un pacietība. Sagaidāmi arī daži adrenalīnu izraisoši uzdevumi, kā arī būs darbs ar virvēm. Šajā posmā jāpeld nebūs, bet bez ūdens neiztikt.

Turpina darboties Rīgas svētku tirdziņš

Foto: TVNET

Turpina darboties Rīgas svētku tirdziņš Esplanādē, Ketes mājas bērnu radošās darbnīcas un Kultūras centrā "Iļģuciems" Latvijas amatnieku audumu mozaīkas darbu izstāde "Rīgas tekstilmozaīka". Mazajā ģildē plkst.12 un 14 notiks muzikālā izrāde bērniem "Melnais kaķis", savukārt Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā plkst.15 sarīkojums "Vāgnera gara gaisma".

Arī šodien sabiedriskais transports kursēs bezmaksas.

Nākamnedēļ tiks precizēts svētku apmeklētāju skaits

Dažādie Rīgas svētku pasākumi, kas notiek 11.novembra krastmalā, jau pulcējuši vairākus tūkstošus interesentu, sacīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Elīna Dambekalne. Tā kā svētki vēl turpinās, to organizatori patlaban atturas nosaukt precīzāku visu Rīgas svētku pasākumu, kā arī atsevišķi 11.novembra krastmalā notiekošo pasākumu apmeklētāju skaitu. Svētku rīkotāji precīzākus aprēķinus par pasākuma apmeklētāju skaitu sola paziņot nākamnedēļ.

Komentāri (36)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu