Mežaparkā darbu sāks atpūtas komplekss "Ziemas parks" (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sestdien, 4. decembrī, Mežaparka Lielajā estrādē pirmo reizi darbu sāks jaunais atpūtas komplekss "Ziemas parks", kas ziemas periodā piedāvās dažādus atpūtas veidus.

Apmeklētājiem jau pirmajā dienā būs pieejama kameršļūkšana, slidotava un daļa no distanču slēpošanas trases. Lai varētu Mežaparka Lielo estrādi pielāgot ziemas aktivitātēm, demontētas skatītāju solu rindas, nogāzē izveidojot kameru šļūkšanai paredzētās trases. Trases veidotas no mākslīgā sniega, un apmeklētājiem būs pieejami nobraucieni 75 līdz 120 metru garumā, savukārt nokļūšanu kalna galā nodrošinās divi pacēlāji.

Estrādes teritorijā tiks izveidots arī 700 metrus garš distanču slēpošanas aplis, kuru laika gaitā plānots paplašināt vairāk nekā divu kilometru garumā, kas slēpotājus vedīs pa piesnigušajiem Mežaparka takām un celiņiem. Tāpat Lielās estrādes sānā darbosies dabiskā slidotava, kura veidota 40x10 metrus plaša.

Ar nepieciešamo inventāru slēpošanai un slidošanai, kā arī kameršļūkšanai apmeklētājus nodrošinās "Ziemas parka" nomas punkti, savukārt tie apmeklētāji, kuriem būs savs ekipējums, slēpošanas trasi un slidotavu varēs izmantot bez maksas.

Lai apmeklētājiem padarītu ērtāku nokļūšanu līdz "Ziemas parkam", ar automašīnām varēs iebraukt līdz Lielās estrādes teritorijai, kur būs izveidota arī auto stāvvieta. Ja automašīnu būs ļoti daudz, tad stāvvieta tiks izveidota arī lielajā pļavā. Maksa par automašīnu novietošanu būs viens lats.

Mežaparka "Ziemas parka" trases svinīgā atklāšana notiks 18.decembrī,

un pēc tam katru sestdienu sadarbībā ar Kultūras koledžu tiks rīkoti dažādi pasākumi bērniem, lai parkā pavadīto dienu viņiem padarītu vēl interesantāku un notikumiem bagātāku.

Ievērojot to, ka nepieciešamās kameršļūkšanas trases un slēpošanas trases tiek veidotas ar mākslīgo sniegu, tad nelielie atkušņi decembra vidū, kurus sola sinoptiķi, netraucēs "Ziemas parka" darbībai. Plānots, kas "Ziemas parka" aktivitātes varēs baudīt līdz pat marta beigām, un, ja pavasarī pieturēsies auksts laiks, tad, iespējams, parks darbosies arī vēl aprīlī.

Ar "Ziemas parka" aktuālo informāciju par atpūtas kompleksā notiekošajām aktivitātēm var iepazīties mājaslapā www.ziemasparks.lv, kurā patlaban informācija ir atrodama latviešu un krievu valodā, bet drīzumā plānots informāciju palaist arī angļu valodā. Mājaslapā iekļauta informācija par kompleksa darba laikiem, piebraukšanas un automašīnas novietošanas iespējām, inventāra nomas izcenojumiem un "Ziemas parka" noteikumiem, ar kuriem aicināti iepazīties visi apmeklētāji.

Mežaparka Lielajā estrādē atpūtnieki varēs pamieloties arī ar uzkodām un siltu dzērienu. Atpūtas kompleksa teritorijā tiks pārdota veselīga pārtika un bezalkoholiskie dzērieni, jo šā projekta realizētāju mērķis ir ne tikai dot iespēju bērniem un viņu vecākiem tepat Rīgā aktīvi atpūsties, bet arī veicināt veselīgu dzīvesveidu.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu