Lieldienu pasākumi u.c. brīvdienu ceļvedī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šīs, protams, nav parastas brīvdienas. Pirmkārt divu brīvu dienu vietā ir četras un otrkārt ēdienkartē neizbēgami ielauzušās vistu olas. Tas savukārt nozīmē, ka laiks palūkoties Lieldienu pasākumu piedāvājumā un ne tikai. Laipni lūgts TVNET brīvdienu ceļvedī! Veido pats savu svētku sajūtu!

PASĀKUMI

Ķīpsalas starptautiskais izstāžu centrs

Foto: publicitātes

Darbosies arī atsevišķs putnu dārzs ar cāļiem, vistām, pērļu vistām, pīlēm, tītariem, fazāniem, zosīm, dekoratīvajiem baložiem un paipalām.

Abas dienas "Ģimenes hallē" uz skatuves notiks koncerts, kurā Lieldienu noskaņās dziedās, dejos un arī spēlēs teātri bērnu kolektīvi no Cēsīm, Bauskas, Kuldīgas, Ogres, Dobeles, Talsiem un Rīgas. Koncerta īpašie viesi būs Vītolu ģimene un Graumaņu ģimene, kas dziedās un ies rotaļās kopā ar mazajiem izstādes apmeklētājiem. Dziedošās ģimenes sadziedās 23. aprīlī no plkst. 14 līdz plkst. 15.30 un 24. aprīlī no plkst. 13.30 līdz plkst. 15.

"Ģimenes hallē" mazie apmeklētāji varēs doties gan aizraujošā rotaļu virpulī atrakciju parkā "Lec un minies", gan atsevišķā aktivitāšu zonā nodoties dažādām radošām un fiziskām aktivitātēm.

Būs iegādājami arī dažādi lauku labumi.

Biļetes būs nopērkamas pie ieejas un bērniem no 4 līdz 18 gadiem un pensionāriem maksās Ls 2, pieaugušajiem – Ls 3. Ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2 bērni vai 1 pieaugušais un 3 bērni) maksās Ls 8.

Modes un izklaides centrs "Riga Plaza"

E. Pecolli
E. Pecolli Foto: publicitātes

23. aprīlī no plkst. 13 līdz plkst. 18 modes un izklaides centrs "Riga Plaza" pārvērtīsies par īstu brīnumzemi. Visu dienu mags Enriko Pecolli un vēl seši burvju mākslinieki, alķīmiķi un iluzionisti rādīs īstus brīnumus un neticamus trikus. "Riga Plaza" apmeklētājus sagaidīs Runājošā Galva, bet tālāk īstā alķīmiķa laboratorijā varēs uzzināt, kā atrast Filosofu akmeni, kā no akmens iegūt zeltu un kā izgatavot mūžīgās jaunības eliksīru. Apmeklētājiem būs iespēja būt arī ziepju burbuļu fabrikā, burvju veikaliņā un citās brīnumainās vietās.

Ieeja bez maksas.

Tirdzniecības centri "Spice" un "Spice Home"

Foto: publicitātes

Tirdzniecības centros "Spice" un "Spice Home" sadarbībā ar Pasaku namu tiks organizētas jautras Lieldienu atrakcijas bērniem - "olu sprints", "apspēlē zaķi", "odu dancis", "krāsu tracis", "burkānu cope", kā arī radošās darbnīcas. Atrakciju dalībnieki saņems īpašas balvas no tirdzniecības centru veikaliem.

"Spicē" pie informācijas centra notiks arī rotaļas, dziesmas un dejas kopā ar zaķi. Būs arī Lieldienu šūpoles, kurās visiem kārtīgi izšūpoties, lai vasarā nekostu odi.

No 22. līdz 24. aprīlim laikā no plkst. 10 līdz plkst. 17 darbosies arī lauku labumu tirgus.

Ieeja bez maksas.

Tirdzniecības centrs "Domina"

M. Riva
M. Riva Foto: YouTube

Tematiskais svētku pasākums sāksies pulksten 14 un norisināsies centrālajā laukumā blakus iespaidīgajam, vairāk nekā piecus metrus augstajam šokolādes zaķim. Ap pulksten 15 tas jau "atvadīsies" no Latvijas iedzīvotājiem, jo tiks izjaukts, un visi klātesošie saņems gardas dāvanas - piena šokolādes "Milka" no Alpu govju piena.

Līdz ar vairākiem Latvijas mūziķiem, dziedātājiem un citiem sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem tematiskā svētku pasākuma apmeklētāji varēs krāsot olas, radot uz tām savus īpašos mākslas darbus. Nozīmīga pasākuma sastāvdaļa būs arī olu kaujas – tajās lielie un mazie tirdzniecības centra apmeklētāji varēs piedalīties ar līdzpaņemtajām vai arī uz vietas pieejamajām olām. Tāpat ikvienam būs iespēja izmēģināt savu meistarību olu ripināšanas sacensībās, izmantojot Latvijā garāko olu ripināšanas reni.

Darbosies arī lauku labumu tirgus.

Ieeja bez maksas.

Kalnciema kvartāls

23. un 24. aprīlī no plkst. 11 līdz plkst. 16 Kalnciema kvartālā (Kalnciema ielas 33., 35. un 37. nama pagalmā) notiks zemnieku un amatnieku tirdziņš "Oliņ boliņ". Varēs arī šūpoties dažādu veidu un augstumu šūpolēs, notiks krāsotu olu konkursi un citas aktivitātes mazākiem un lielākiem bērniem. Bez tam būs iespēja skatīties latviešu animācijas filmas. 24. aprīlī plkst. 13 notiks ģimenes mūzikas koncerts "Dieviņš un Velniņš", kurā piedalīsies Dace Vītola, Gundars Grasbergs, Ilze Grunte, Arnolds Kārklis, Uģis Vītiņš un Kristaps Krievs.

Ieeja bez maksas.

Rīgas Porcelāna muzejs

23. un 24. aprīlī no plkst. 11 līdz plkst. 18 Rīgas Porcelāna muzejā (Kalēju 9/11) ikviens aicināts apgleznot un rotāt speciāli sagatavotās porcelāna olas, tā kopā ar ģimeni veidojot skaistu dāvanu svētkos. Darbnīcu vadīs māksliniece Natālija Laminska.

Ieeja bez maksas. Materiālu izmaksas no Ls 0,75 līdz Ls 2,5.

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs

Foto: publicitātes

24. aprīlī svētku rīts sāksies plkst. 10 ar Lieldienu rīta dievkalpojumu un ērģeļmūzikas koncertu Usmas baznīcā. No plkst. 12 apmeklētājus gaidīs amatniecības un našķu tirdziņš Gadatirgus laukumā, kokamatnieka Aldoņa Baldiņa koka olu darbnīca un senās spēles Kurzemes sētā, bet Lībiešu sētā varēs iet rotaļās ar folkloras kopām "Zvīgzna", "Rija" un "Oglīte", kā arī varēs minēt mīklas un mācīties meļu skolā.

Savukārt 25. aprīlī svētku programma sāksies plkst. 12 ar ērģeļmūzikas koncertu Usmas baznīcā. Lībiešu sētā varēs iet rotaļās ar folkloras kopu "Rija", bet pie Nameļa rotaļās aicinās folkloras kopa "Saulgrieži". Kurzemes sētā visa pasākuma laikā bērnus gaidīs muzeja kokamatnieks Baldiņš.

Mežaparks

24. aprīlī no plkst. 12 līdz plkst. 16 Mežaparkā notiks olu krāsošana, ripināšana, šūpošanās, rotaļās iešana un dziesmu dziedāšana, kā arī lietišķās mākslas darinājumu tirdziņš. Piedalīsies folkloras kopas, Liepājas cirka studija "Beztemata" u.c.

Ieeja bez maksas.

Kinoteātris "Citadele"

Foto: Kadrs no filmas

Aktīvākie pasākuma dalībnieki tiks pie lieliskas Lieldienu dāvanas - filmas "Hop" zaķa ausīm!

Biļetes nopērkamas kinoteātra kasēs un forumcinemas.lv.

Rātslaukums

24. aprīlī plkst. 13 Rātslaukumā notiks Lieldienu danči kopā ar tautas deju ansambli "Uguntiņa", kā arī Teātra Observatorijas aktieriem Karīnu Tatarinovu un Andri Buli.

Pasākums bez maksas.

Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs "Mazā ģilde"

24. aprīlī plkst. 13 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā ģilde" (Amatu 3/5) notiks Lieldienu sarīkojums bērniem "Spīdi nu, Saulīte", kurā piedalīsies TDA "Dzintariņš" un bērnu vokālais ansamblis "Palāsītes". Varēs arī iet rotaļās un aplūkot zīmējumu izstādi.

Ieeja bez maksas.

Rīgas Kultūras un atpūtas centrs "Imanta"

24. aprīlī plkst. 14 Rīgas Kultūras un atpūtas centrā "Imanta" (Anniņmuižas 29) notiks pasākums "Lieldienas Imantā", kurā piedalīsies folkloras draugu kopa "Skandinieki", kā arī deju kolektīvi "Mazais Andžiņš" un "Imanta". Programmā būs arī olu ripināšana, rotaļas un amatnieku darbnīcas gan lieliem, gan maziem.

Ieeja bez maksas.

Līvu laukums

24. un 25. aprīlī no plkst. 10 līdz plkst. 20 Līvu laukumā būs iespēja kaut līdz nelabumam izšūpoties lielajās Lieldienu šūpolēs. Kā zināms, latviešu ticējumi vēsta, ka tiem, kas Lieldienās nešūpojas, visu gadu nāk miegs, vasarā kož dunduri, odi un čūskas. Varbūt nav vērts tik traki riskēt?

Šūpošanās, protams, bez maksas.

Kultūras centrs "Iļģuciems"

25. aprīlī plkst. 12 Kultūras centra "Iļģuciems" (Lidoņu 27) pagalmā notiks pasākums "Saules aplī Iļģuciemā", kurā piedalīsies deju kolektīvi "Latve", "Dejotprieks" un "Mārīte", bērnu vokālais ansamblis "Ildzēni", folkloras kopa "Laiksne", kapela "Hāgenskalna muzikanti" un Rīgas Latviešu biedrības nama "Sprīdīša skola".

Programmā būs arī radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, dziesmas, danči, dabas materiālu leļļu teātris u.c. Lieldienu aktivitātes.

Ieeja bez maksas.

VEF Kultūras pils

25. aprīlī plkst. 14 VEF Kultūras pilī (Ropažu 2) notiks Lieldienu pasākums bērniem "Ripo, ripo, oliņ boliņ", kurā piedalīsies tautas deju kolektīvi "Videnieki", "Bramaņi" un "Bramanīši", kā arī folkloras kopa "Zvīgzna".

Ieeja bez maksas.

Turaidas muzejrezervāts

Foto: publicitātes

Varēs arī krāsot olas ar dabas materiāliem, ripināt, mainīties, kauties un skrieties ar olām, sist podus, kā arī piedalīties senajās tautas spēlēs. Notiks arī skaistāko krāsoto olu konkurss un tiks noteikts visizveicīgākais olas dancinātājs.

Ieeja bez maksas.

KONCERTI

Rīgas Sv. Pāvila baznīca

22. aprīlī plkst. 18 Rīgas Sv. Pāvila baznīcā (A. Deglava 1a) uzstāsies koris "Gaismaspils", Atis Stepiņš (ērģeles), Andžejs Rancevičs (ērģeles), solisti Diāna Silova (soprāns), Ansis Tālbergs (tenors) un Ingars Rancevičs (vijole).

Rīgas Sv. Jāņa baznīca

A. Poga
A. Poga Foto: LETA

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai bilesuparadize.lv.

Rīgas Doms

J. Karlsons
J. Karlsons Foto: LETA

Juris Karlsons par jaundarbu saka: "Adorācijas ir simboliskas lūgšanas pie Kristus kapa, tās ilgst no Lielās piektdienas līdz pat Lieldienu rītam. Skaņdarbā izmantoti sakrālie teksti, kuros izteikts lūgums Dievam uzklausīt un palīdzēt mūsu neziņā un bezspēcībā..."

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai bilesuparadize.lv.

Rīgas Jaunā Sv. Ģertrūdes baznīca

Foto: publicitātes

Senatnīgais un mūsdienīgais koncertā savīsies ne tikai ar mūzikas palīdzību, bet arī ar īpašo noskaņu, ko baznīcā radīs sveču gaismas, video instalācijas un tekstu tulkojumi, kuru saspēle tiks projicēta uz baznīcas sienas.

Ieeja bez maksas.

Vīlandes baznīca

25. aprīlī plkst. 15 Vīlandes baznīcā (Vīlandes 9) koncertā "Četri gada laiki" uzstāsies Rīgas zvanu ansamblis, stīgu kvartets "Vivioce", meiteņu vokālais ansamblis "Tori" un solisti Agnese Kostigova, Ingus Macats, Jānis Ursakijs, Raimonds Logins, Kārlis Kārkliņš un Nadīna Šēnberga.

Ieeja bez maksas.

Rīgas Sv. Pētera baznīca

25. aprīlī plkst. 19 Rīgas Sv. Pētera baznīcā (Pēterbaznīcas 17) notiks pavasara festivāla "Windstream" noslēguma koncerts "Rīgas spēlmaņu spēles", kurā uzstāsies profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā. Būs arī apskatāma fotokonkursa "Windstream" labāko darbu izstāde un notiks autoru apbalvošana.

Ieeja bez maksas.

KLUBI UN KROGI

"Aptiekā" (Mazā Miesnieku 1) 24. aprīlī plkst. 21.30 uzstāsies El Mars.

Bites blūza klubā (Dzirnavu 34a) 22. aprīlī plkst. 21 uzstāsies "Bite's Blues Band".

"Bubamara" (Audēju 8) 22. aprīlī plkst. 22 uzstāsies "Catus Catus", bet 23. aprīlī plkst. 22 "Pulp Music Show" (Somija), kas ir "viena cilvēka orķestris", kuru diriģē multiinstrumentālists, aktieris un spilgta skatuves personība Markuss Pulkinens.

"Cocoloco" (Pēterbaznīcas 17) 22. aprīlī spēlēs DJ Shortkutz, bet 23. aprīlī DJ Ivars Krauklis.

"Cuba Cafe" (Jauniela 15) 22. aprīlī spēlēs DJ Rudd, bet 23. aprīlī DJ Aspirīns.

"Četros baltos kreklos" (Vecpilsētas 12) 22. aprīlī spēlēs DJ Jax, bet 23. aprīlī DJ Madara.

"Depo" (Vaļņu 32) 22. aprīlī uzstāsies folkroka grupa "The Dartz" (Krievija) un "Nepilngadīgā Anna", kā arī spēlēs DJ Mārtiņš, bet 23. aprīlī notiks pasākums "Rock n Rolla", kurā uzstāsies "Helid" un "Blizzard", kā arī spēlēs DJ Mārtiņš.

"I Love You" (Aldaru 9) 22. aprīlī spēlēs DJ Pēteris Bojārs.

"Ļeņingrad" (Kalēju 54) 22. aprīlī plkst. 21 uzstāsies "Dimitris Pantelias Spiral Vortex" (Grieķija), bet 23. aprīlī plkst. 21 "Trauksmes stāvoklis".

"Melnajā piektdienā" (Brīvības 193c) 23. aprīlī notiks drum'n'bass pasākums "Drumatic", kurā piedalīsies Rulls, Pixel Hero, Synthetic Violence, Radio Active Troll, Pushman, Para-Noir un Coffee, kā arī VJ Pleshkan un VJ Mure.

"NABAKLAB" (Z. A. Meierovica 12) 22. aprīlī notiks "SIA Radikal" albuma prezentācija, uzstāsies arī "The Factor" un spēlēs DJ Uldis Rudaks, bet 23. aprīlī notiks pasākums "SEGA Rock", kurā uzstāsies "Jūdas graši" un būs iespēja piedalīties videospēļu turnīrā.

"Pie Labvēlīgā tipa" (Raiņa 21) 22. aprīlī uzstāsies "Kaža un draugi", kā arī spēlēs DJ Kaspars Zaviļeiskis, bet 23. aprīlī spēlēs DJ Jax.

"Pulkvedim neviens neraksta" (Peldu 26/28) 22. aprīlī spēlēs DJ Egons Reiters (augšstāvā) un DJ Raitis (apakšstāvā), bet 23. aprīlī DJ Vital (augšstāvā) un DJ AG (apakšstāvā).

KINO

"Sarkangalvīte"

Foto: publicitātes

TELEVĪZIJA

22. aprīlī plkst. 17.25 TV3 demonstrēs 2007. gada ģimenes filmu "Alvins un burunduki" ("Alvin and the Chipmunks").

22. aprīlī plkst. 21.35 LNT demonstrēs Olivera Stouna 2004. gada biogrāfisko drāmu "Aleksandrs Lielais" ("Alexander") ar Kolinu Farelu un Andželīnu Džoliju galvenajās lomās.

22. aprīlī plkst. 22.15 LTV1 piedāvās pārraidi no Vatikāna.

23. aprīlī plkst. 13.45 LTV1 demonstrēs Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperu "Sfinksa", ko režisējuši Edmunds Freibergs un Regnārs Vaivars.

23. aprīlī plkst. 20.35 LNT demonstrēs Tima Bērtona 2005. gada ģimenes filmu "Čārlijs un šokolādes fabrika" ("Charlie and the Chocolate Factory") ar Džoniju Depu galvenajā lomā.

23. aprīlī plkst. 21.25 TV3 demonstrēs Stīvena Spīlberga 2008. gada piedzīvojumu filmu "Indiana Džonss un kristāla galvaskausa karaļvalsts" ("Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull") ar Harisonu Fordu un Keitu Blanšetu galvenajās lomās.

24. aprīlī plkst. 12 LTV1 piedāvās noskatīties Lieldienu dievkalpojumu.

24. aprīlī plkst. 20.15 LNT demonstrēs īpašu šova "Mazo dziesmas Latvijai" koncertu, kurā mazie dziedātāji uzstāsies kopā ar saviem klasesbiedriem, dziedot latviešu tautasdziesmas.

24. aprīlī plkst. 20.40 TV3 demonstrēs Raimonda Paula 75 gadu jubilejas koncerta trešo daļu "Viss... vispopulārākais", kurā tiks atskaņoti visu laiku lielākie komponista hiti.

24. aprīlī plkst. 21.35 LTV1 demonstrēs pērn Berlīnē ierakstīto Stinga koncertu kopā ar Karalisko Filharmonisko koncertorķestri.

25. aprīlī plkst. 13 LTV1 piedāvās noskatīties Romas pāvesta vēstījumu no Vatikāna.

25. aprīlī plkst. 16.45 TV3 demonstrēs 2004. gada piedzīvojumu filmu "80 dienās apkārt zemeslodei" ("Around the World in 80 Days") ar Džekiju Čanu galvenajā lomā.

25. aprīlī plkst. 17 LTV7 piedāvās tiešraidi no pārbaudes spēles hokejā starp Latvijas un Norvēģijas izlasēm.

25. aprīlī plkst. 20.35 LNT demonstrēs 2004. gada varoņeposu "Troja" ("Troy") ar Bredu Pitu galvenajā lomā.

PAR VĒL CITĀM LIELDIENU IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJOS SVĒTKOS!

TVNET arī aicina interesantākos Lieldienu momentus nofotografēt vai nofilmēt ar savu mobilo telefonu, lai pēc tam, izmantojot mobilo internetu, ātri un ērti atsūtītu foto vai video mums uz e-pasta adresi: reportieris@tvnet.lv. Labākajiem Latvijas mobilajiem reportieriem paredzētas iknedēļas balvas - mobilie tālruņi un bezmaksas internets telefonā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu