Brīvdabas koncertsezonas starts u.c. brīvdienu ceļvedī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Esam sagaidījuši! Šajā nedēļas nogalē tiek oficiāli atklāta brīvdabas koncertu sezona, par ko signalizē vairāki festivāli un lielkoncerti. Netrūkst arī citu aktivitāšu, Rīgas velomaratonu ieskaitot. Laipni lūgts TVNET nedēļas nogales ceļvedī!

PASĀKUMI

Festivāls "SunSet" Milzkalnē

A. Kivičs
A. Kivičs Foto: publicitātes

Skeitparkā festivāla laikā notiks profesionāla līmeņa sacensības, kas pulcēs gan skeitbordistus, gan BMX, gan MTB freestyle braucējus un Inline skrituļslidotājus ne tikai no Latvijas, bet arī no Lietuvas, Igaunijas un citām Eiropas valstīm.

Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs vai bilesuserviss.lv.

Festivāls "Rodam Raunas novadā. Piens"

Z. Muktupāvels
Z. Muktupāvels Foto: publicitātes

3. jūnijā plkst. 21.30 notiks "Klusās mūzikas koncerts" Drustu ciemā pie Krogus ezera, kur uzstāsies Vītolu ģimene, grupa "Oroboro" un Līga Priede. Ieeja par ziedojumiem.

Pēc koncerta nakšņošana paredzēta teltīs novada piensaimnieku sētās. Šeit viesi varēs savām acīm redzēt piensaimnieka rīta darba ritumu un arī to nofilmēt. Labākie video tiks iekļauti nākamā vakara koncerta video noformējumā. Savu piensaimnieka sētu jāaizrunā iepriekš (informācija - www.rauna.lv).

4. jūnija programmā ir trīs pasākumi, un tie notiks Raunas centrā. Pirmais būs Piena tirgus plkst. 12 pie pilsdrupām, kur varēs arī mācīties gatavot stabules, pīt vainagus, gleznot ar mākslinieku Andri Eglīti, sportot un vērot Raunas novada pašdarbnieku uzstāšanos.

Otrais pasākums būs Jāņa Lūsēna, Māras Zālītes, Kristīnes Zadovskas un Zigfrīda Muktupāvela koncerts "Pacel acis" Raunas baznīcā plkst. 18. Ieeja – Ls 5.

Trešais pasākums būs "Skaļās mūzikas koncerts" Raunas pilsdrupu estrādē plkst. 20, kur uzstāsies grupas "Satellites LV", "Nielslens Lielsliens" un "Pingvīnu cirks". Pēc koncerta nakts balli spēlēs "Bellaccord". Ieeja pasākumā – Ls 2.

Pirmais festivāls "Sigulda Jazz"

K. Zemītis
K. Zemītis Foto: publicitātes

Festivālā būs arī ārzemju viesi – šobrīd pieprasītākais Eiropas hammond ērģelnieks no Austrijas Rafaels Vresings (Raphael Wressnig) ar savu grupu, bet ar soul/funk klasikas programmu uzstāsies holandiešu/amerikāņu/latviešu projekts "Lilian Day Jackson Band". Īpaši šim pasākumam gatavojas arī pilnīgi jauns kolektīvs "Acoustic Guitar Master's Trio", kurā apvienojušies trīs ģitāras spēles meistari: Aivars Hermanis, Mārcis Auziņš un Kaspars Zemītis!

Boogie-woogie meistars Gints Žilinskis kā solists uzspīdēs "Raphael Wressnig & Enrico Crivellaro Organ Trio" priekšnesumā, bet ar unikālu sitamo instrumentu sesiju bigbenda sastāvā uzstāsies Latvijas galveno džeza festivālu rīkotāji - Māris Briežkalns ("Rīgas Ritmi"), Tālis Gžibovskis un Raimonds Kalniņš ("Saulkrasti Jazz").

Paralēli festivāla koncertiem "Epson" džeza kinozālē Jaunās pils telpās tiks rādītas dokumentālās filmas par džeza vēsturi un attīstību un notiks arī Rafaela Vresinga meistarklase.

Festivāla noslēgumā ap plkst. 01.30 no Siguldas uz Rīgu dosies "A vilciens", kura pasažierus izklaidēs džeza mūziķi.

Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs vai bilesuserviss.lv.

Tradicionālais gadatirgus Brīvdabas muzejā

Foto: publicitātes

Brīvdabas muzejs tradicionālajā gadatirgū piedāvā mūsdienu cilvēkam iespēju izdzīvot tādus seno gadatirgus priekus, par kādiem varam tikai lasīt literatūras klasiķu darbos. Gadatirgū, kā ik gadu, būs iespēja iegādāties amatnieku darinājumus, šogad starp tiem arī mājas vīns. Kā allaž būs arī plaša kultūras programma. Tiem, kas plāno kāzas vai kādu citu pasākumu ar folkloras kopu līdzdalību, būs iespēja atrast un nolīgt sev tīkamākos spēlmaņus, dziedātājus un dancotājus, jo šogad kopas tirgū nevis vienkārši uzstāsies, bet savā starpā lielīsies, sacentīsies un tiks izsolītas.

Par straujākām lustēm gādās ritma apvienība "Pulsa efekts", kas 4. jūnijā plkst. 11.40 spēlēs uz lielās skatuves, bet pēcāk iekustinās un ieritmizēs Kurzemes cepļa atvēršanu. Savukārt 5. jūnijā plkst. 13 ritmu cienītāji noteikti novērtēs dejas izrādi "No pagāniem līdz mūsdienām". Tirgus izskaņā 5. jūnijā plkst. 15 nokusušos pircējus priecēs Priedes kroga atvēršana ar Latvijas labāko alu tūri Marijas Bērziņas, Andra Daņiļenko un Valda Zilvera vadībā.

Šogad Brīvdabas muzejs piedāvā īpašu ģimenes ieejas biļeti gadatirgū - cena Ls 10. Parastā ieejas biļete maksās Ls 4.

Kurzemes dziesmu diena Dundagā

Foto: publicitātes

Plkst. 11 notiks koncerti Talsu, Valdemārpils, Ģipkas un Dundagas evaņģēliski luteriskajās baznīcās, kā arī laukumā pie Dundagas pils sāksies Amatnieku tirgus.

No plkst. 12 līdz 17 Dundagas laukumos notiks amatierkolektīvu koncerti, bet plkst. 19 sāksies gājiens no vecā pasta ēkas Šlīteres ielā. Plkst. 20 paredzēts koncerts parka estrādē un plkst. 22 - zaļumballe ar Talsu pūtēju orķestri.

"Tele2 Rīgas velomaratons"

Foto: publicitātes

Braucējiem ir iespēja izvēlēties vienu no trīs distancēm: Rīgas Grand Prix (136 km) ir distance profesionāļiem, Tautas distance (49 km) piemērota visiem velobraukšanas cienītājiem un Ģimenes distance (10 km) - vecākiem ar bērniem.

Starts un finišs visās distancēs būs 11. novembra krastmalā pie Rīgas pils. Pirmie plkst. 11 startēs Rīgas Grand Prix dalībnieki. Plkst. 11.15 distancē dosies Tautas brauciena dalībnieki. Plkst. 11.30 starts tiks dots Ģimenes distancei.

Reģistrēšanās internetā – www.velo.lv.

KONCERTI

Audiovizuālais projekts "Arms and Sleepers" kino "K. Suns"

"Arms and Sleepers"
"Arms and Sleepers" Foto: publicitātes

Kopš 2006.gada "Arms and Sleepers" savā mūzikā nemitīgi ieviesuši arvien jaunas skaņas, atsauces, instrumentus un ritmiskos zīmējumus, tādējādi variējot ar daudzo ierakstu un koncertuzstāšanos radīto noskaņu. Aprīļa beigās nāca klajā grupas jaunais albums "The Organ Hearts".

Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs vai bilesuserviss.lv.

Dzintaru koncertzāles sezonas atklāšana

R. Pauls
R. Pauls Foto: publicitātes

Savukārt 5. jūnijā plkst. 17 Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, apvienojot Jūrmalas mūzikas vidusskolas stīgu orķestra, Bolderājas mūzikas un mākslas skolas kamerorķestra, kamerkora "Charismata", Rīgas Kultūru vidusskolas jauktā kora, jauniešu kora "Pa saulei" un Agra Daņiļeviča vadītās deju grupas "Dzirnas" spēkus, tiks īstenots projekts "Tango molto appassionato", kas Jūrmalas vasaras koncertu auditorijai piedāvās reibinošu klasisko un moderno deju kokteili oriģinālā vokāli simfoniskā pavadījumā.

Koncerta ideja ir gluži simboliska – Latvijas visvasarīgākajā mūzikas dzīves epicentrā vienuviet sapulcēt trīs Latvijas radošās jaunatnes pamatspēkus – dejotājus, dziedātājus un instrumentālistus, lai vasaras saulgriežu tiešā tuvumā ar augstvērtīgas deju mūzikas un oriģinālas horeogrāfijas kombināciju apliecinātu vitālu vēlmi un spītīgu spēju nepadoties ekonomiskās situācijas un materiālu apstākļu diktētam pesimismam. Mākslinieciskais vadītājs – Agris Daņiļevičs.

Uz abiem koncertiem biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai bilesuparadize.lv.

PIRMIZRĀDE

"Vilkaču mantiniece" Latvijas Nacionālajā operā

Foto: publicitātes

Izrādi veidojis diriģents Andrejs Jansons, režisore Ināra Slucka, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Ieva Jurjāne. Lomās iejutīsies Dana Bramane, Andris Ludvigs, Raimonds Bramanis, Inga Šļubovska, Gunta Davidčuka, Imants Erdmans, Rihards Mačanovskis, Armands Siliņš, Krišjānis Norvelis. Operas "Vilkaču mantiniece" pamatā ir Ilonas Leimanes romāns, pēc komponista nāves operas muzikālo materiālu pilnībā pabeidza Andrejs Jansons.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai bilesuparadize.lv.

RĪGAS KLUBOS UN KROGOS

"Dzelzs vilks"
"Dzelzs vilks" Foto: publicitātes

Bites blūza klubā (Dzirnavu 34a) 3. jūnijā plkst. 22 uzstāsies "Latvian Blues Band", bet 4. jūnijā plkst. 22 "Bite's Blues Band".

"Bubamara" (Audēju 8) 3. jūnijā plkst. 21 uzstāsies "Adamsu famīlija", bet 4. jūnijā spēlēs DJ Ma.Be..

"Cocoloco" (Pēterbaznīcas 17) 3. jūnijā spēlēs DJ AG, bet 4. jūnijā DJ Ivars Krauklis.

"Cuba Cafe" (Jauniela 15) 3. jūnijā spēlēs DJ Monsta, bet 4. jūnijā DJ VilkamGobz.

"Četros baltos kreklos" (Vecpilsētas 12) 3. jūnijā uzstāsies Igo un spēlēs DJ Pēteris, bet 4. jūnijā DJ Madara.

"Depo" (Vaļņu 32) 3. jūnijā uzstāsies instrumentālā roka grupa "Dūmaparāts" un indie rock grupa "Remains of the Sun", kā arī spēlēs DJ Guntis, bet 4. jūnijā uzstāsies "Sound Machinery" un "Fire Exit", kā arī spēlēs DJ Mārtiņš.

"Ļeņingrad" (Kalēju 54) 3. jūnijā spēlēs DJ Herbe, bet 4. jūnijā plkst. 21 uzstāsies "Morisons Acoustic".

LMA Studentu klubā (Raiņa 23) 3. jūnijā uzstāsies "Lie Lie Sister", "The Seventh Floor" un "Strong Mint".

"NABAKLAB" (Z. A. Meierovica 12) 3. jūnijā spēlēs diskotēka "Ej apskrieties" un DJ D.Tribe, bet 4. jūnijā uzstāsies regeja grupa "Batareya" (Krievija) un "Apofeoz Soundsystem".

"Pie Labvēlīgā tipa" (Raiņa 21) 3. jūnijā uzstāsies "Into One" un spēlēs DJ Jax, bet 4. jūnijā DJ Japānis.

"Pulkvedim neviens neraksta" (Peldu 26/28) 3. jūnijā spēlēs DJ All-viss un DJ Dub:ra (augšstāvā), kā arī DJ Mojo Mann (apakšstāvā), bet 4. jūnijā DJ Vital (augšstāvā) un DJ Knab (apakšstāvā).

KINO

"Kung Fu Panda 2"
"Kung Fu Panda 2" Foto: Kadrs no filmas

"Kung Fu Panda 2" veidojuši "Šreka", "Madagaskāras" un "Kung Fu Pandas" autori, bet "X-cilvēki: Pirmā klase" atbild uz jautājumiem, kā tad slavenie mutanti apvienojās, kādēļ Čārlzs ir piekalts ratiņkrēslam, kā tika dibināta mutantu skola un kā radās mutantu detektors.

Arī "Multikino" (Mūkusalas 71) jau kopš 29. maija demonstrē "Kung Fu Panda 2" un no 3. jūnija sāk demonstrēt "X cilvēki: pirmā klase".

Kino "Cinamon" un kino "Rīga" (Elizabetes 61) no 3. jūnija sāk demonstrēt biogrāfisku drāmu "Lope de Vega: netiklis un pavedējs" ("Lope").

TELEVĪZIJA

3. jūnijā plkst. 21 TV3 demonstrēs 2003. gada komēdiju "Ducis ir lētāk" ("Cheaper by the Dozen") ar Stīvu Mārtinu galvenajā lomā.

4. jūnijā plkst. 19 LTV7 piedāvās tiešraidi no "Skonto" stadiona, kur notiks Eiropas čempionāta atlases spēles futbolā starp Latvijas un Izraēlas valstsvienībām.

4. jūnijā plkst. 20.20 TV3 demonstrēs 2006. gada ģimenes komēdiju "Vidusskolas mūzikls" ("High School Musical").

4. jūnijā plkst. 21.20 LTV1 demonstrēs 28. maijā Ventspilī notikušā bērnu un jauniešu mūsdienu dziesmu izpildītāju konkursa "Balss pavēlnieks" otro daļu.

5. jūnijā plkst. 20.20 LNT demonstrēs 2005. gada lirisko komēdiju "Viss ir izgaismots" ("Everything is Iluminated") ar Eliju Vudu un Jūdžinu Hutzu ("Gogol Bordello") galvenajās lomās.

5. jūnijā plkst. 20.40 TV3 demonstrēs Stīvena Spīlberga 2005. gada fantastikas trilleri "Pasauļu karš" ("War of the Worlds") ar Tomu Krūzu galvenajā lomā.

5. jūnijā plkst. 21.40 LTV1 demonstrēs jau maijā Lielajā ģildē notikušo Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sezonas noslēguma koncertu, kurā piedalījās arī pianists Vestards Šimkus.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

TVNET arī aicina interesantākos nedēļas nogales izklaides momentus nofotografēt vai nofilmēt ar savu mobilo telefonu, lai pēc tam, izmantojot mobilo internetu, ātri un ērti atsūtītu foto vai video mums uz e-pasta adresi: reportieris@tvnet.lv. Labākajiem Latvijas mobilajiem reportieriem paredzētas iknedēļas balvas - mobilie tālruņi un bezmaksas internets telefonā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu