Rīgas svētki turpinās ar pasākumiem un lielkoncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No piektdienas (19.08) līdz 21.augustam Rīgā ar plašu pasākumu programmu tiek svinēta pilsētas 810 gadu jubileja. Svētku laikā rīdziniekiem un pilsētas viesiem tiks piedāvātas visdažādākās aktivitātes. Rīgas svētkos būs gan dažādi mūzikas un deju koncerti, gan arī radošās darbnīcas, tāpat dažādas sportiskas aktivitātes, izstādes, tirdziņi un arī kino.

Viens no sestdienas svētku interesantākajiem notikumiem būs aviosacensības augstākajā pilotāžā. Debesīs virs Daugavas akvatorijas starp Salu un Dienvidu tiltu no plkst.12 līdz plkst.19:30 notiks sacensības. Sestdien pie Nacionālās operas risināsies basketbola spēle "Krastu mačs", kurās sacentīsies Daugavas kreisā un labā krasta komandas. Diennakts basketbola turnīrs notiks jau otro reizi, šogad - Rīgas brīvostas jubilejas un Rīgas 810.dzimšanas dienas ietvaros.

Savukārt pašā vakarā Mežaparka Lielajā estrādē plkst.20 sāksies lielkoncerts "Meistars. Dziesma. Leģenda".

"Rīgai 810" lielkoncerta rīkotāji aicina skatītājus Mežaparka estrādē ierasties laikus un lietussargu vietā ņemt līdzi lietusmēteļus.

Estrāde būs atvērta no plkst.17, bet mainīgo laika apstākļu dēļ lietus gadījumā organizatori lietussargu vietā aicina izmantot lietus mēteļus. Rīkotāji arī aicina izmantot bezmaksas sabiedrisko transportu.

Rīgas svētkos varēs gleznot mūziku

Svētku laikā, 20.augustā, Gleznotāju un Vaļņu ielas krustojumā ikvienam būs iespēja piedzīvot Rīgā vēl nebijušu akciju - gleznot ne vien ar krāsām, bet arī skaņām. Projektā "Otas dimd" katrs Rīgas svētku apmeklētājs būs aicināts dot savu artavu Rīgas 810 gadu jubilejas gleznojuma tapšanā, izmantojot 25 kvadrātmetrus audekla un 50 litrus krāsas, informē projekta veidotāji.

Pats mākslas darba radīšanas process būs neierasts un līdz šim Rīgā nebijis, jo otas triepieni, ilustrējot katra mākslinieka gleznošanas tehniku, pārvērtīsies īstu instrumentu skaņās. Otu vilktās līnijas atdzīvosies mūzikā flautas, elektriskās ģitāras, kontrabasa un sitamo instrumentu izpildījumā. Ar gleznošanu Gleznotāju un Vaļņu ielas krustojumā varēs nodarboties no plkst.12 līdz 18.

Smilšu meistardarbnīcas un aviosacensības

Visas trīs svētku dienas uz AB dambja notiks radošā smilšu skulptūru parka "Magic Sand Riga 2011" rīkotās smilšu meistardarbnīcas "Meistari un stiķi". Meistardarbnīcās no plkst.10 līdz 20 katru dienu profesionālu smilšu tēlnieku un meistaru vadībā jebkurš interesents, kuru aizrauj radīšanas spēle, tiks aicināts veidot savu smilšu meistardarbu jeb meistarstiķi.

Rīgas svētku pirmajās divās dienās pilsētā notiks arī pasaules prestižākās aviosacensības gaisa akrobātikā. Piektdien, 19.augustā no plkst. 12 līdz 23 debesīs virs Daugavas akvatorijas starp Salu un Dienvidu tiltu notiks kvalifikācijas braucieni aerobātikas sacensībām, kurās piedalīsies labākie no profesionālajiem pilotiem.

Foto: TVNET

Trīs radošās darbnīcas

Visas trīs Rīgas svētku dienas no plkst.14 līdz 16 Jāņa ielā 6 būs trīs radošās darbnīcas - filcēšana, māla veidošana un rokdarbi. Pedagogu vadībā šajās dienās bērni varēs veidot savu mākslas darbu līdzņemšanai. Paralēli radošajām nodarbībām mūzikas skolotāja ar latviešu mūzikas instrumentiem un dažādiem skanošiem atribūtiem, spēlējot vijoli, radīs jautrību un aktīvu rosību radošo darbnīcu atrašanās vietā, papildus piesaistot apmeklētāju uzmanību.

Svētku pasākums 19.augustā notiks arī kultūras un atpūtas centrā "Imanta", kas būs arī Imantas mikrorajona vārdadienas svinības. Šis pasākums sāksies ar koncertu bērniem, kurā būs skatāms kultūras un atpūtas centra "Imanta" un Brēmenes tautas nama "Weserterrassen" kultūras kopprojekts bērniem "Krustceles".

Senākā nošu rakstā saglabājusies opera

Rīgas svētkos 20.augustā Vecrīgā izskanēs pasaulē senākā opera, kas nošu rakstā saglabājusies līdz pat mūsdienām, ‒ itāliešu komponista Jakopo Peri "Eiridīke". Operu uzvedīs diriģents Māris Kupčs, baroka orķestris "Collegium Musicum Riga" un baroka koris "Collegium Choro Musici Riga" kopā ar solistiem.

Rīgas svētku pirmajās divās dienās pilsētā notiks arī pasaules prestižākās aviosacensības gaisa akrobātikā
Rīgas svētku pirmajās divās dienās pilsētā notiks arī pasaules prestižākās aviosacensības gaisa akrobātikā Foto: TVNET

Rīgas svētkos 20.augustā Rīgas pilsētas kanālā varēs vērot kanāla regati, kurā 30 Latvijā populāri uzņēmumi sacentīsies ar ūdens velosipēdiem un cīnīsies par tituliem "Ātrākais kanālbraucējs", "Elegantākā ekipāža", "Skumjais ūdensmalējs" un "Preses pīle", savukārt Vērmanes dārzā šajā un arī nākamajā dienā darbosies lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus un grāmatu galds, bet Tallinas ielā posmā no Aleksandra Čaka ielas līdz Krāsotāju ielai skanēs Latvijas Kultūras koledžas studentu sacerētas dziesmas un mūzika, kā arī tiks gleznota kopīgā glezna, sacerēta poēma "Rīga 2011" un ierunāts svētku video sveiciens.

Latvijas salsas maratons

Laukumā pie Rīgas Kongresu nama Rīgas svētku otrajā dienā notiks Latvijas salsas maratons, bet laukumā pie Latvijas Nacionālās operas notiks diennakts basketbola maratons, kurā sacentīsies Daugavas labā un Daugavas kreisā krasta iedzīvotāji, savukārt Alberta ielā notiks pasākums "Pirms 100 gadiem Albert' ielā", kurā katrs apmeklētājs varēs gan vērot, gan pats piedalīties dažādās meistardarbnīcās, galvenā no kurām būs Arhitektu meistardarbnīca. Aktivitātes notiks arī Rīgas Centrāltirgū, kur būs baudāma performance "Tirgus teātris" ar pieciem teatrāliem priekšnesumiem dažādās Rīgas Centrāltirgus vietās.

Lielkoncerts Mežaparka Lielajā estrādē

Viens no Rīgas svētku vērienīgajiem pasākumiem 20.augustā notiks Mežaparka Lielajā estrādē, kur plkst.20 sāksies lielkoncerts "Meistars. Dziesma. Leģenda". Šajā

koncertā piedalīsies 7000 dziedātāju, 20 komponisti un diriģenti ar populārākajām latviešu dziesmām, kā arī notiks kopīga sadziedāšanās ar Amerikas latviešu grupu "Čikāgas piecīši".
Foto: TVNET

Savukārt Rīgas svētku noslēgumā 21.augustā Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs piedāvās pasākumu "Rīgas gadsimtu stāsti: Fakti, leģendas, deja un mūzika", 11.novembra krastmalā valdīs viduslaiku gars, kur šajā svētku dienā varēs sastapt seno amatu meistarus, bruņiniekus, viduslaiku pilsētas iedzīvotājus un tās viesus, alķīmiķus, burvjus un blēņu stāstniekus. Dienas centrālais notikums būs jaunās, visu rīdzinieku un Rīgas viesu dotās un kopīgi darinātās atslēgas izgatavošana.

Foto: rigassvetki.lv

Tai pašā laikā Rātslaukumā notiks jauniešu pūtēju orķestra "Auseklītis" koncerts un defilē programma "Rīga dimd", bet Vērmanes dārzā notiks Rīgas otrais folkfestivāls "Pašā Rīgas viducī", kas vienkopus pulcinās dziesmu, dzejas un mākslas meistarus no Rīgas un visas Latvijas. Dienas otrajā pusē Svētā Pētera baznīcā notiks Tallinas Nommes mūzikas skolas jauniešu simfoniskā orķestra koncerts, bet Rīgas pilsētas kanālā tiks rīkotas airēšanas sacensības, kurās varēs piedalīties ikviens, kurš vēlas, - gan Rīgas pilsētas iedzīvotāji, gan tās viesi.

Rīgas svētku karte
Rīgas svētku karte Foto: rigassvetki.lv
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu