Restorāns karstasinīgiem latviešiem - "Merlin"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Džeza un dažādu pasaules kultūru mūzikas cienītājiem savos "noteikti jāapmeklē" sarakstos būtu jāiekļauj restorāns "Merlin". Šajā latviski internacionālajā (piedāvātā ēdienu un pasākumu klāsta ziņā) ēdināšanas un, jā, arī ballēšanās vietā pēdējā laikā manāma īpaša rosība.

Spīķeru kvartālā esošais alus restorāns "Merlin" ir atvērts nepilnus divus gadus. Kā stāsta tā saimnieki, citas ēdināšanas vietas, kas vērušas durvis šajā laikā, jau bijušas spiestas pārtraukt savu darbību. TVNET Izklaides redakciju šoreiz ieinteresēja dzirdētās pozitīvās atsauksmes par tur notiekošajiem koncertiem nedēļas nogalēs.

Lai arī tas nav tikai džezs (klubā notiek arī dažādu valstu kultūrām veltīti vakari),

kopš Arņa Medņa džeza kluba slēgšanas galvaspilsētā vairs īsti nav bijis vietas, kur regulāri dzirdama šāda žanra mūzika.

Ja atskatāmies pagātnē, pagājušā gadsimta 1960. gados džeza "scēna" taču bija viena no Rīgas izklaides dzīves vizītkartēm. Šobrīd vairs atliek tikai priecāties, ka ir vēl kāds, kas gatavs šādu mūziku uzturēt pie dzīvības.

Raksturojot divos stāvos iekārtoto "Merlin" interjeru, nāk prātā vārdu salikums "modernais latviskums", kur tradicionālie koka motīvi papildināti ar mūsdienīgām detaļām un izskatās gan gaumīgi, gan omulīgi. Interjera autore ir Zane Tetere, kas zināma ar savu darbu kluba "Piens" iekārtošanā.

Par restorāna izskatu atbildīga Zane Tetere, kas strādājusi arī pie kluba "Piens" iekārtojuma
Par restorāna izskatu atbildīga Zane Tetere, kas strādājusi arī pie kluba "Piens" iekārtojuma Foto: publicitātes

Tā kā šis ir restorāns, saprotams, ka nekāda feiskontrole nenotiek un ieejas maksa netiek prasīta. Vienīgais, ko svarīgi nokārtot jau laikus, ir galdiņa rezervācija. Īpaši ziemas sezonā un nedēļas nogalēs, jo šajā laikā vakariņas ieturēt alkst daudzi. Ērti justies šajās telpās var aptuveni 150 cilvēku.

Kā savu mērķauditoriju "Merlin" pozicionējuši vidusslāni. Tālab arī cenas, ņemot vērā, ka šis tomēr ir restorāns, nevis ātrās ieskriešanas ēstuve, ir visai demokrātiskas. Kārtīgas vakariņas ar dzērienu personai izmaksās 10-15 latus, bet plašāku ēdienkartes izklāstu iespējams aplūkot resursos.

No ēdieniem tiek piedāvātas kā latviešu vēderiem iecienītas vērtības, tā arī eksotiskākas lietas. Ēdienkarte atkarīga arī no attiecīgās dienas tematikas, piemēram, spāņu deju vakarā dominē šīs valsts virtuve. Tāpat svarīgi atzīmēt, ka visas izejvielas tiek iegādātas no pašmāju lauksaimniekiem turpat esošajā Centrāltirgū.

Tuvākie pasākumi restorānā gaidāmi 17.novembrī, kad uzstāsies leģendārā čigānu šovgrupa "AME ROMA", dienu vēlāk, Latvijas valsts svētkos, gaidāms stīgu kvarteta koncerts, bet 19.novembrī priekšnesumu sniegs virtuozais ģitārists Andris Grīnbergs.

"Merlin" atrodas Spīķeru kvartālā, Maskavas ielā 4 un tā darba laiki ir šādi. No svētdienas līdz trešdienai 11:00 – 23:00, ceturtdien 11:00 – 24:00, piektdien 11:00 – 02:00 un sestdien 11:00 – 24:00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu