«Latvijas 1. rokkafejnīca» - Liepājas sala Vecrīgas sirdī

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Šovakar, 9.februārī, Reiterna namā Vecrīgā (Mārstaļu iela 2) norisināsies «Latvijas 1. rokkafejnīcas» oficiālās atvēršanas svētki. Neilgi pirms atklāšanas jaunajā izklaides vietā paviesojās arī TVNET un sniedz ieskatu rokkluba darbībā.

«Latvijas 1. rokkafejnīca» Rīgā darbojas kopš janvāra, bet oficiālu atklāšanu ar vairāku pašmāju mūziķu līdzdalību piedzīvos šovakar. Kluba saimnieki ir brāļi Mareks un Raivo Mediņi, kas ilgus gadus rīkojuši festivālu «Baltic Beach Party» un dibinājuši «Latvijas 1. rokkafejnīcu» Liepājā.

Vairākos stāvos un pagrabā iekārotā izklaides vieta atrodas pašā Vecrīgas sirdī – Reiterna namā, kas pats par sevi jau ir kultūrvēsturisks objekts. Cienot ēkas seno vēsturi, rokkafejnīcas interjers būtiskas izmaiņas nav piedzīvojis, tomēr papildināts ar elementiem, kas piešķir telpām muzikālu un pat muzejisku auru.

"Latvijas 1.Rokkafejnīcas" lielā skatuve iekārtota Reiterna nama otrajā stāvā
"Latvijas 1.Rokkafejnīcas" lielā skatuve iekārtota Reiterna nama otrajā stāvā Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Pie sienām redzamas pašmāju mūziķu lielformāta fotogrāfijas, kā arī dažādas viņu dāvinātas vēsturiskas relikvijas. «Prāta Vētras» bundzinieka Kaspara Rogas pirmais akordeons, maestro Raimonda Paula čības, kurās viņš sakomponējis slaveno dziesmu «Mežrozīte», leģendārā «līva» Jāņa Groduma neiztrūkstošās aviatoru stila saulesbrilles... Šie ir tikai daži piemēri.

Runājot par iespējām, jāteic, ko līdzīgu spēj piedāvāt vien retā Rīgas izklaides vieta. Bungu bārs, ģitāru bārs, klavieru bārs, lielā un mazā skatuve, kā arī topošā biljarda zāle – rokkafejnīcas saimnieki padomājuši par to, lai apmeklētājiem te būtu iemesls uzkavēties pēc iespējas ilgāk. Katrā no bāriem par demokrātiskām cenām (uzkodas – sākot no 1,50 Ls, pusdienas – no 3,50 Ls) iespējams pasūtīt arī ko ēdamu, un TVNET viesošanās brīdī pat dienvidū šeit manāma klubiem neierasta apmeklētāju rosība.

Arī dzērienu cenas daudz neatšķiras no līdzīgu Rīgas klubu piedāvājuma, iespējams, vietām tās ir pat zemākas. Alus maksā robežās no 1,40 Ls līdz 2 Ls, bet dzērieni un kokteiļi no 2 Ls līdz 4,50 Ls. «Latvijas 1. rokkafejnīcas» bārmeņi pauž gatavību uzmeistarot dzērienu atbilstoši klientu vēlmēm.

Katrs no kluba bāriem nodēvēts par godu kādam no mūzikas instrumentiem. Šis ir bungu bārs
Katrs no kluba bāriem nodēvēts par godu kādam no mūzikas instrumentiem. Šis ir bungu bārs Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Tā dēvētās feiskontroles te nav, tomēr nedēļas nogalēs kluba apmeklētājiem jārēķinās ar ieejas maksu – līdz plkst. 23:00 tā ir 3 Ls, bet pēc tam – 4 Ls.

Uz abām rokkafejnīcas skatuvēm jau aizvadīti vairāki koncerti, un Reiterna namā sastaptais Fēlikss Ķiģelis apliecina, ka ar tehnisko nodrošinājumu un akustiku šeit viss ir kārtībā. Lai arī kluba nosaukums ietver vārdu «roks», tā pārstāvji ir atvērti citiem mūzikas paveidiem, solot koncertus, piemēram, blūza vai džeza žanru cienītājiem.

Jaunā koncertvieta varētu kļūt par platformu mazāk zināmajiem pašmāju mūziķiem. Jau šovakar (ceturtdien) uz «Latvijas 1. rokkafejnīcas» skatuves kāps vairākas jaunās mūziķu grupas - Rīgas «The Soul Scouts», «Screampiece», kā arī apvienība no Liepājas, «Deep Silence».

Piektdien, 10.februārī, gaidāma ar Liepāju cieši saistītu izpildītāju uzstāšanās – uz lielās skatuves uzstāsies Igo un «The Hobos», bet pagrabā esošajā mazajā zālē muzicēs Edijs Šnipke ar grupu.

Vairākas dienas ilgās atklāšanas svinības kulmināciju sasniegs sestdien, kad paredzēts rokkafejnīcas draugu koncerts. Starp viņiem Aija Andrejeva, Aivars Brīze, Fēlikss Ķiģelis, Edijs Šnipke un Olga Rajecka. Tāpat uz mazās skatuves spēlēs Rolands Ūdris un Ilona Balode.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu