Durvis vēris jauns rokklubs «Ziggy»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Nepilna mēneša laikā Rīga ir kļuvusi par divām rokmūzikai draudzīgām izklaides vietām bagātāka. Ceturtdien Vecrīgā oficiālu atklāšanu piedzīvoja «Latvijas 1. rokkafejnīca», bet kopš janvāra beigām Spīķeru kvartālā (Maskavas iela 12) darbojas šā TVNET izklaides vietas apraksta «vaininieks», rokklubs «Ziggy».

Jaunās izklaides vietas veidotāji un radošais personāls guvuši pieredzi, darbojoties klubā «Rock'n'Riga», kas savas durvis slēdza pērnajā decembrī. Nākot klajā ar jaunu nosaukumu «Ziggy» un mazliet pamainītu konceptu pasākumu rīkošanā, nesen atvērtais klubs iemājojis labi zināmo Spīķeru kvartāla ballīšu telpu «Dirty Deal Café» vietā. Turpat arī restorāni «Kitchen» un «Merlin».

Izmaiņas koncepcijā nozīmē, ka jaunajā rokklubā sev saistošus koncertus redzēs ne vien panku vai metālistu subkultūrām piederošie, bet arī tādi, kam vienkārši patīk roka žanrs kā tāds.

«Negribam palikt daudz vieglāki. Mūsu doma ir spiest uz kvalitāti,»

sarunā ar TVNET stāsta kluba koncertu organizators Dāvis Balodis.

Foto: publicitātes

Potenciālajiem «Ziggy» pasākumu apmeklētājiem der zināt, ka klubā ir vecuma ierobežojumi (sākot no 18 gadiem) un ieejas maksa. Lielākoties tā atkarīga no attiecīgā izpildītāja koncerta vai diskžokeja uzstāšanās, tomēr pārsvarā nācējiem jārēķinās ar 2 Ls.

Runājot par jaunā kluba iekārtojumu, tas diezgan krasi atšķiras no sava priekšteča «Rock'n'Riga» raksturīgajiem melnajiem toņiem. Varbūt tas ir mazliet neraksturīgs roka žanram, bet «Ziggy» radošais personāls savu klubu padarījuši krāsām piesātinātāku. Interjerā, kas gan vēl ir tapšanas procesā, manāmi visai atjautīgi risinājumi – piemēram, garderobes lete, kas veidota uz sazāģētas «Volkswagen» vabolītes.

Ikdienā atvērta ir lielā zāle, kurā atrodas arī skatuve, savukārt piektdienās darbojas arī mazā zāle, kur norisinās dīdžeju uzstāšanās. Dzērienu cenas – līdzīgas Vecrīgas un citu ārpus galvaspilsētas centra piedāvājumam. Alus, sākot ar 1,50 Ls, bet kāds no ierastajiem dzērieniem (rumkola, viskijs ar ābolu sulu u.c.) - robežās no 2,50 līdz 3 Ls.

Foto: publicitātes

Dzērienu kartē pārsvarā pieejamas klasiskās bāra pamatvērtības. Kā skaidro kluba cilvēki, plašāka izvēle vismaz pagaidām netiek piedāvāta tālab, lai koncertu laikā neveidotos lieka drūzmēšanās pie letes un bārmeņi spētu visus apkalpot operatīvi.

Tā, lai apmeklētāji justos ērti un komfortabli, «Ziggy» rokklubs vienlaicīgi spēj uzņemt aptuveni 150 cilvēku.

Runājot par gaidāmajiem koncertiem, kluba pārstāvji informē, ka piektdien, 17.februārī, uz kluba skatuves kāps Džonijs Salamanders, 18.februārī koncertus sniegs apvienības «Remnant Of The Sun» un «Last Train», savukārt 24.februārī, uzstājoties «Glass Bead Game», ar koncertu viesosies Lietuvas grupa «IR Band». Ieeja uz minētajiem koncertiem - 2 Ls.

Rokklubs «Ziggy» atrodas Maskavas ielas 12 otrajā korpusā un ir atvērts piektdienās, sestdienās no 21:00 līdz rītam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu