Brīvdienu ceļvedī: Pauls Liepājā, ska un regejs (12)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Beidzot ir atnācis pavasaris! Ar dārza darbiem, braucieniem ārpus pilsētas un citām pavasarim piemērotām nodarbēm. Taču sava tiesa laika jāatvēl arī labai izklaidei: piemēram, Nika Gothama jaunā skaņdarba novērtēšanai, Raimonda Paula mūziklam «Dāmu paradīze» Daugavpils teātrī, ska un regejam, kas skanēs «Palladium» koncertzālē...

IZRĀDES

«Dāmu paradīze» Daugavpils teātrī

Skats no Daugavpils teātra izrādes "Dāmu paradīze"
Skats no Daugavpils teātra izrādes "Dāmu paradīze" Foto: TVNET

Biļetes - «Biļešu paradīzes» un Daugavpils teātra kasēs.

«Nepareizas dzīves skola» pirmizrāde «Dirty Deal Teatro»

Skats no izrādes "Nepareizas dzīves skola"
Skats no izrādes "Nepareizas dzīves skola" Foto: Publicitātes foto / Dirty Deal Teatro

Biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv, kā arī pirms izrādes teātra kasē.

«Joka pēc alfabēts» Leļļu teātrī

18.aprīlī plkst.18.30 Latvijas Leļļu teātrī notiks «Joka pēc alfabēts» papildizrāde. Uz jauno izrādi tiek gaidīti bērni no trīs gadu vecuma, kuriem latviešu alfabēta 33 burtiņu apgūšana ir aktualitāte numur viens, taču garlaicīgi izrādi nebūs vērot arī vecākiem skatītājiem. Visus 33 latviešu alfabēta burtus apspēlēs Leļļu teātra aktieri Anrijs Sirmais, Dace Vītola un Santa Didžus, uzburot visdažādākos tēlus, mazajiem pierādot, ka mācīties var būt arī viegli un jautri.

Biļetes uz izrādi var iegādāties Leļļu teātra kasē.

«Margarēta» - pēdējo reizi!

Skats no JRT izrādes "Margarēta"
Skats no JRT izrādes "Margarēta" Foto: Publicitātes foto / JRT

Pirmizrādi iestudējums piedzīvoja 2001. gada 16. martā un saņēma balvu kā labākais oriģināldramaturģijas iestudējums 2000./2001. gada sezonā.

Pēc 25 cietumā pavadītiem gadiem pie Margarētas (Grietiņas) ierodas Advokāts, lai novestu līdz galam aizmirsto lietu – apsūdzību trīs noziegumos. Fausta problemātika skatīta sievietes – Margarētas – acīm kā mūsdienīga parafrāze par Faustu. Kas ir Margarēta? Noziedzniece vai upuris? Kas ir Advokāts?...


KONCERTI

«Silvesteri Orkesteri un Cannonball Adderley»

Foto: Latvijas Koncerti

Silvesteri Orkesteri jau vairākus gadus darbojas uz Latvijas džeza skatuves, piedaloties festivālos un koncertējot klubos. Kvinteta mūziķi veikuši lielu ieguldījumu jauniešu izglītošanā un džeza mūzikas popularizēšanā. Silvesteri Orkesteri oriģinālmūzikas programma Parallel Sounds atskaņota kopā ar Sinfonietta Rīga, Jelgavas kamerorķestri un Liepājas simfonisko orķestri.

Biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

«Palladium» skanēs ska un regejs

Foto: TVNET

Ieeja koncertzālē no plkst. 21, biļetes pieejamas visās «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās un www.bilesuserviss.lv.Biļešu cena tikai Ls 5.

«Sinfonietta Rīga» atskaņos Nika Gothama jaundarbu

Niks Gothams
Niks Gothams Foto: LETA

Koncerta intriga ir Nika Gothama jaundarbs – kamersimfonija. «Šis ir pirmais skaņdarbs, ko komponists raksta kamerorķestrim «Sinfonietta Rīga». Es jau sen vēlējos uzrunāt un dzirdēt Nika viedokli par viņa skatu uz kamersimfoniju šodien. Manuprāt, viņa mierīgais un vērojošais, bet tajā pašā laikā kreatīvais skats uz mūziku, kas ir saistīts ar interesi par džezu un amerikāņu mūziku, varētu pavērt jaunu un interesantu lappusi latviešu kamersimfonijas vēsturē un nākotnē,» teic orķestra mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē.

Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās. Biļetes cena no 5 līdz 15 latiem.

LNSO koncerts bērniem «Kā lai es pasaku pasaku?»

Foto: Publicitātes foto / LNSO

Biļetes uz koncertu var iegādāties Lielās Ģildes kasē.

«Balsis» dziedās Madonā

Foto: Publicitātes foto / koris "Balsis"

Biļetes var iegādāties Madonas Kultūras centrā.

Pauls un Liepājas Simfoniskais orķestris

Raimonds Pauls
Raimonds Pauls Foto: Publicitātes foto / LSO

Biļetes uz LSO koncertiem var iegādāties visās «Biļešu paradīzes» kasēs.

Radio koris aicina uz izrādi «Hotelis Atlantīda»

Foto: Publicitātes foto / Radio koris

«Tā ir vieta, kurā notiek Artura Maskata un Aleksandra Čaka satikšanās «Hoteļa Atlantīda» tukšajās istabās, kur vēlreiz iepazīt savu iekšējo pasauli dziesmās par zudušo pilsētu sevī – juteklismu, mīlestību, izaicinājumu un bezgalīgu vientulības smeldzi,» par šo projektu teic režisors Viesturs Kairišs.

Biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un Spīķeru koncertzālē pirms koncerta.

IZSTĀDES

Rudītes Dreimanes personālizstāde

Foto: Publicitātes foto / "Arsenāls"

Starptautiskā izstāde «Titānika 100 gadu atcerei»

Grafikas galerijā «Rīgas tālers» projekta «Stiprais ūdens» ietvaros būs apskatāma darbu atlase no starptautiskās izstādes «Titānika 100 gadu atcerei», kā arī rīkotās akcijas – radošo darbnīcu laikā tapušo darbu ekspozīcija. Iedvesma izstādes kuratorei māksliniecei Nelei Zirnītei tās īstenošanai atnāca negaidīti, proti, nejauši izlasot Latvijā dzimušā, taču vairāk ASV, Filadelfijā, pazīstamā teologa un dzejnieka Vilhelma Fetlera (1883-1957) dzejoli, kuru viņš veltījis savam draugam, kas devās liktenīgajā ceļojumā ar kuģi «Titāniks» un nekad vairs neatgriezās. Spēcīgā noskaņa, kas caurstrāvo dzejoli, kļuvusi par pastāvīgu pavadoni gan darbā pie grafikas preses, gan rakstot projektu un pārdomājot cilvēka dzīves trauslumu mūžības priekšā.

KINO

«Vientuļās salas» pirmizrāde

Aktieris Andris Keišs filmā "Vientuļā sala"
Aktieris Andris Keišs filmā "Vientuļā sala" Foto: publicitātes

Spēlfilmas «Vientuļā sala» plašajā aktieru kolektīvā Latviju pārstāv Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs, kura varonis Zigis stumj un pārvieto manevrēšanas lokomotīves. Situāciju saasina sirdslietas, jo Zigim patīk armijas drauga Ervīna civilsieva Vera.

Filmā sev netipiskā ekstrēmistes jaunietes lomā iejutusies igauņu dziedātāja un aktrise Lēna Kurmā, kura pārstāvējusi savu valsti arī Eirovīzijā. Tāpat filmā piedalās igauņu aktieris Juhans Ulfsaks un viņa tēvs Lembits Ulfsaks. Spēlfilmas uzņemšana notika arī Latvijā.

«Spogulīt, spogulīt: Sniegbaltītes stāsts»

Kadrs no filmas "Spogulīt, spogulīt: Sniegbaltītes stāsts"
Kadrs no filmas "Spogulīt, spogulīt: Sniegbaltītes stāsts" Foto: publicitātes

«Bada spēles»

Kadrs no filmas "Bada spēles"
Kadrs no filmas "Bada spēles" Foto: publicitātes

KLUBOS UN BĀROS

«Audience Killers»

14. aprīlī Vecrīgas bārā «I Love You» (Vecrīgā, Aldaru ielā 9) pirmo reizi viesosies grupa «Audience Killers», informē bārā. Pašmāju muzikālā apvienība «Audience Killers» tikko nodevusi klausītājiem singlu «The Runaway Kite» un pirmo koncertu pēc divu gadu klusēšanas sniegs tieši bārā «I Love You». «Audience Killers» dalībnieki atzīst, ka pēc ieilgušās pauzes ir izslāpuši pēc koncertiem kā pēc svaiga gaisa malka.

Koncerta sākums - plkst.22.

Folkklubs «ALA» Piektdien, 13.aprīlī, plkst.21 - «Folkvakars»

«Aptieka» 14.aprīlī plkst.22 - DJ Uldis Rudaks

«Bites blūza klubā» 13.un 14.aprīlī plkst.22 - «Latvian Blues Band» koncerts

«Bubamarā» 13. aprīlī jau no pulksten 21par lustīgu danču vakaru gādās atraktīvā krievu mūziķu apvienība «Otava Yo».

«Četri balti krekli» 13.aprīlī - Normunds Rutulis (ieeja - Ls 3, līdz plkst. 23 - Ls 1)

«Depo» 13.aprīlī - KOBEINDIENA. Ikgadējie GRUNGE svētki

LMA Studentu klubs - 13. aprīlī MELNĀ PIEKTDIENA PND+Rīta Stienis

Latvijas 1. Rokkafejnīca - 13.aprīlī plkst.22 - «The Picture», Kaža un «SKApis»

«Merlin» 13.aprīlī plkst.20 armēņu mūzikas vakars

«Nabaklab» 14. aprīlī notiks starptautisks smagās mūzikas koncerts. Uz skatuves kāps norvēģi «Wolves like us», «Junius» no ASV un pašmāju «Soundarcade».

«Pie Labvēlīgā Tipa» 13.aprīlī - kluba 1 gada jubilejas svinības. Dzimšanas dienas pārsteigumi, apsveicēji, apsveikumi, bārmeņu lomā «Labvēlīgais Tips», speciālā kluba kokteiļa prezentācijas, īpašas akcijas un atrakcijas bāros!

«Pulkvedim neviens neraksta» 13.aprīlī augša: DVJ Vital (freestyle); apakša: mixmeistars Raitis (house-o-matic groove)

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. IKVIENS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU, KONCERTU VAI IZRĀDI ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu