Turbīndēlis - unikāla izklaide Latvijā (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltijā tiek prezentēta vēl nebijusi izklaide - lidojums ar turbīndēli. Pagaidām tikai Latvijā var izmēģināt savus spēkus gan vienkāršā lidojumā gaisā, gluži kā Supermenam, gan akrobātiskos trikos un īstos delfīna lēcienos.

Turbīndēlis ir speciāls aparāts, ko cilvēks uzliek sev uz muguras, un īpašs dēlis zem kājām. Izmantojot ūdeni, kas rada spiedienu, cilvēks paceļas gaisā, rodot īstu lidojuma sajūtu.

Ar unikālo ierīci var pacelties virs ūdens līdz pat 12 m augstumam vai izmantot ierīces iespēju ienirt zem ūdens.

Turbodēli jeb Flyboard sāka izgatavot 2011. gada pavasarī, kad uzņēmums «Zapata Racing» nāca klajā ar savu pirmo paraugu. Tā kā pirmais mēģinājums bija veiksmīgs, izstrāde strauji attīstījās un jau pavisam drīz tas nonāca pārdošanā.

Tagad viens no šiem tehnikas brīnumiem ir arī Latvijas uzņēmuma «FORS DUO - JWB tubīndēlis» īpašumā.

Dažu minūšu laikā iemācīsieties noturēt līdzsvaru

Pateicoties uzņēmuma vadītājam Sergejam Šķerbergam, ikviens var mesties šai jaunajā piedzīvojumā.

Tos, kuri baidās, ka nodarbe ir fiziski grūta, pakalpojuma organizētāji nomierina, šo izklaidi varot izmantot ikviens. «Turbīndēlis ir viegli un droši izmantojams, jo jau dažu minūšu laikā iemācīsieties noturēt līdzsvaru un sāksiet izjust drošību, kas mudinās jūs veikt neticamus akrobātiskos trikus, kuri nav iespējami uz sauszemes,» stāsta S.Šķerbergs.

Neatpaliekam no pasaules

Šo izklaidi kā ideju dāvanai piedāvā uzņēmums «Lieliska dāvana», un tā direktors Evalds Kundrots priecājas, ka Latvija iet kopsolī ar pasaules izklaides jaunumiem un interesantām idejām atpūtai.

«Priecājamies, ka mūsu partneri ir aktīvi un šo pasaulē populāro izklaidi jau varam piedāvāt arī Latvijas iedzīvotājiem,» saka E. Kundrots. Pēc viņa stāstītā, pieprasījums pēc aktīvas izklaides mūsu valstī ir ļoti liels, tāpēc aktīvās atpūtas pakalpojumu sniedzēji jūt pastāvīgu vajadzību atjaunot savu sortimentu ar jauniem piedāvājumiem.

«Esam pirmie Baltijas valstīs, kas piedāvā šādu izklaidi, domājam, ka par to drīz sadzirdēts arī Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāji. Ieviešot šādus pakalpojumus, ceram piesaistīt Latvijai aktīvas atpūtas entuziastus arī no kaimiņu valstīm,» skaidro «Lieliskas dāvanas» vadītājs.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu