Šogad «Positivus» apmeklētāju skaits nedaudz audzis (140)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Festivālu «Positivus» pirmajā dienā apmeklējuši nepilni 25 tūkstoši cilvēku, un šogad ievērojami pieaudzis to festivāla cienītāju skaits, kuri uz Salacgrīvu ieradušies ar mašīnām. No «Positivus» organizatoru viedokļa festivāla pirmā diena kopumā aizvadīta mierīgi.

Festivāla organizators Ģirts Majors minēja, ka šogad krietni paplašināta teritorija autostāvvietai, bet tā ir gandrīz pilna. Arī sastrēgumi piektdienas vakarā sākušies tuvāk Rīgai nekā citus gadus.

Šogad par trešo daļu paplašināta festivāla telšu pilsētiņas teritorija, taču arī tajā vietu tik pat kā vairs nav - teltīs apmetušies apmēram 10 tūkstoši mūzikas un izklaides cienītāju. Kopumā festivāla pirmo dienu apmeklējuši 20 līdz 25 tūkstošiem apmeklētāju un Majors atzina, ka tas ir tuvu maksimālajai kapacitātei.

Jaunā sistēma ar aprocēm radījusi ilgākas rindas

Majors atzina, ka pirmajā dienā nekādas būtiskas organizatoriskas problēmas nav bijušas, vienīgi jaunā sistēma ar aprocēm radījusi ilgākas rindas. Aculiecinieki stāstīja, ka rindā pavadījuši pat divas stundas.

Kā iepriekš informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā inspektore Sintija Virse, «Positivus» pirmā diena no sabiedriskās kārtības viedokļa aizvadīta mierīgi, tomēr 12 cilvēki aizturēti par narkotiku glabāšanu.

Piecos gadījumos sākts kriminālprocess par neatļautu narkotisko vielu glabāšanu, bet septiņos gadījumos noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Tiesa, policija neizslēdz, ka daļa administratīvo pārkāpumu lietas izskatīšanas gaitā var tikt pārkvalificēti un sākts kriminālprocess. Robeža starp krimināli sodāmu un administratīvo pārkāpumu ir viens grams neatļautu vielu.

Tāpat aizvadītajā diennaktī policija braucējiem uz «Positivus» noformējusi 13 administratīvā pārkāpuma protokolus par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Nav aizturēts neviens vadītājs reibumā, šie sodi piemēroti par citiem pārkāpumiem, akcentēja Virse.

«Positivus» festivāla otrajā dienā slimnīcās nogādāti 13 cilvēki, jaunu saindēšanās gadījumu gan nav

Festivāla «Positivus» otrajā dienā slimnīcās nogādāti 13 cilvēki, taču jaunu saindēšanās gadījumu ar pārtiku gan nav.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā aģentūru BNS informēja, ka starp slimnīcās nogādātajiem ir cilvēki ar dažādām traumām, saslimšanām, arī daži ar pārtku saindējušies apmeklētāji, par kuriem ziņots jau sestdien. Vēlāk jauni gadījumi klāt nav nākuši.

Jau vēstīts, ka mediķu palīdzību sestdien meklēja apmēram desmit cilvēku, tostarp bērni, kuri Salacgrīvā notiekošā mūzikas festivāla «Positivus» laikā saindējušies ar pārtiku, un seši no viņiem nogādāti slimnīcā.. Viņiem visiem bijuši līdzīgi simptomi - slikta dūša un paaugstināta temperatūra. Speciālisti aicina cilvēkus, kuriem ir pārtikas saindēšanās pazīmes, vērsties pie mediķiem, nevis nodarboties ar pašārstēšanos.

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārstāve Ilze Meistere aģentūrai BNS apstiprināja, ka saindēšanās avots ir uzņēmums «TurKebab», kas specializējies kebabu gatavošanā.PVD speciālisti konstatējuši, ka tirdzniecības vietā nav tekoša ūdens un ir nepareizs temperatūras režīms.

Jau ziņots, ka piektdien un sestdien Salacgrīvā notiek populārās mūzikas un mākslas festivāls «Positivus».

Kā ziņots, arī šogad Valsts policija ir apņēmusies stingri uzraudzīt sabiedrisko kārtību nedēļas nogalē Salacgrīvā notiekošajā festivālā «Positivus» un kontrolēt autovadītājus, kuri brauks uz šo pasākumu.

Ceļu satiksmē īpaša uzmanība tiks pievērsta tam, vai autovadītāji nav sēdušies pie stūres reibumā, kā arī tam, vai netiek pārsniegts atļautais braukšanas ātrums.

Kā ziņots, piektdien Salacgrīvā sākās sestais mūzikas un mākslas festivāls «Positivus», kas muzikālo programmu un dažādas aktivitātes turpinās piedāvāt arī sestdien.

Komentāri (140)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu