2.septembrī ikgadējie Aristoteļa svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sākoties jaunajam studiju gadam, Doma laukumā svētdien, 2.septembrī, plkst.19.30 jau 46.reizi notiks Aristoteļa svētki, kuros pulcēsies Latvijas Universitātes (LU) studenti, informē LU Preses centrā. Svētku uzrunām, gājienam un muzikāliem pārsteigumiem gan Doma laukumā, gan Latvijas Universitātes (LU) galvenajā ēkā aicināti pievienoties ne tikai LU, bet arī citu Latvijas augstskolu studenti. Svētkus organizē LU Studentu padome un LU.

Aristoteļa svētki ir LU ilggadējā tradīcija, kuras pamatā ir studentiskās kopības sajūta, patriotisms un prieks par jaunas dzīves sākšanos. Pulcēšanās Doma laukumā ir jauno studentu iespēja kopīgi sākt studiju gadu, iepazīties ar saviem studiju biedriem un LU vadību.

Pasākuma norises pirmajā daļā sveikt jaunos studentus aicināti LU rektors profesors Mārcis Auziņš, Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš, izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), LU fakultāšu dekāni, pirmkursnieku pārstāvis, kā arī sengrieķu zinātnieks un filozofs Aristotelis.

Aristoteļa svētkos jaunajiem studentiem ir pirmā iespēja pieteikt sevi kā fakultātei piederīgu, rotājoties ar tās atribūtiku, godā ceļot fakultātes karogu un slavu, kā arī sacenšoties ar citām fakultātēm par studentiskākās saimes titulu.

Pasākumā prezentācijas sniegs prezidējošās studentu korporācijas, LU radošie kolektīvi, pūtēju orķestri, kam sekos lāpu gājiens pa Vecrīgas ielām no Doma laukuma līdz Alma Mater - LU galvenajai ēkai Raiņa bulvārī 19.

Tur no plkst. 22 studentus priecēs Latvijā populārākie mūziķi trīs muzikālajās skatuvēs - uz galvenās OPEN skatuves uzstāsies «Pērkons», «Bermundu Divstūris», Skutelis un jauno mūziķu grupa «Gapoljeri». Ritma mūzikas cienītājus priecēs DJ Egons Reiters un NABAKLAB dīdžeju radošās apvienības - «Ej apskrieties» un «Pērļu zvejnieki». Muzikālā atmosfērā norisināsies atraktīvi konkursi un citas aktivitātes, ar kuru palīdzību jaunie studenti tiks ievadīti lielajā studiju dzīvē.

No 20.augusta biļetes uz pasākumu iespējams iegādāties LU Studentu padomes birojā, Raiņa bulvārī 19, 144. kabinetā, darbdienās no plkst. 12 līdz 17.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu