Teātra klubā «Austrumu robeža» atcelti visi pasākumi (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: austrumurobeza.lv

Saistībā ar «Latvijas Hipotēku un zemes bankas» («Hipotēku bankas») lēmumu teātra klubā «Austrumu robeža» kopš vakardienas atcelti visi pasākumi, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja SIA «Austrumu robeža» līdzīpašniece Līga Jančauska. Vakar, 12.septembrī, «Hipotēku bankas» nolīgtā apsardze nav ielaidusi kluba telpās ne mūziķus, ne apmeklētājus, kuri iepriekš bija iegādājušies biļetes uz pasākumu.

Jančauska: bankai nav tiesību atrasties īpašumā

«Līdz pat šim brīdim neesam saņēmuši no bankas nekādu rakstisku paskaidrojumu, kurā tiktu pamatota bankas rīcība,» sašutumu pauda Jančauska. Pēc viņas domām, «Hipotēku bankas» pārstāvjiem nav nekādu tiesību atrasties īpašumā, nav tiesību apķīlāt kluba mantu, kā arī nav tiesību nelaist klubā iekšā apmeklētājus.

«Ar savu rīcību banka patlaban traucē uzņēmuma darbību. Mēs esam mēģinājuši saņemt no bankas kādu rakstisku apstiprinājumu vai tiesu izpildītāja rīkojumu, kas pamatotu viņu rīcību, bet tā arī neesam saņēmuši neko citu, izņemot mutisku paziņojumu, ka teātra klubā nekas vairs nedrīkstēs notikt,» teica Jančauska.

Banka ieinteresēta sadarboties

Kā biznesa portālam «Nozare.lv» apgalvoja «Hipotēku bankas» sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Eglīte, «Hipotēku banka» ir ieinteresēta sadarboties ar «Austrumu robežu» un ilgstoši ir centusies šādu sadarbību veicināt, lai banka varētu atgūt līdzekļus, kas izsniegti, lai uzņēmums iegādātos telpas, mantu un veiktu uzņēmējdarbību.

«Jau aptuveni pirms gada stājās spēkā spriedums par parāda piedziņu par labu bankai kā nodrošinātajam kreditoram. Visu šo laiku esam piedāvājuši uz sadarbību vērstus risinājumus. Jāpiebilst, ka »Hipotēku banka« nav vienīgais kreditors,» skaidroja Eglīte.

Tāpat viņa norādīja, ka teātra klubs «Austrumu robeža» ilgstoši nav veicis saistību atmaksu līgumā noteiktajā apmērā, vienlaikus «Austrumu robeža» iesniegusi prasību tiesā pret bankas tiesībām veikt piedziņu, kas jau ir noteikta ar tiesas lēmumu, kā arī tiesā ir iesniegta trešās personas īpašuma prasība.

Līdz ar to līdz tiesvedības procesu beigām saimnieciskā darbība tur nevar notikt, ja vien netiek panākta atsevišķa vienošanās, informēja Eglīte.

Viņa arī teica, ka «Hipotēku banka» ir ieinteresēta, lai uzņēmums darbotos.

«Izrādes varēs notikt, ja uzņēmums spēs vienoties ar kreditoru par iespējamo izlīgumu

un pēcāk panāks vienošanos ar banku par maksājumu termiņiem, apmēriem un kārtību,» sacīja Eglīte.

Viņa skaidroja, ka bankas darbības ir vērstas uz to, lai saglabātu nekustamo un kustamo īpašumu pienācīgā stāvoklī, līdz tiks pabeigtas tiesvedības. Patlaban ir apturēta uzņēmuma darbība, taču uzņēmuma manta netiek pārdota un īpašniekiem nav liegts atrasties īpašumā.

«Protams, ir ļoti žēl, ka netieši situācijā ir iesaistīti arī skatītāji. Tāpēc mēs ceram, ka izrāžu darbības apturēšana ir īslaicīgs risinājums un izrādes tur varēs notikt. Banka joprojām ir atvērta sadarbībai,» teica Eglīte.

SIA «Austrumu robeža»

SIA «Austrumu robeža» dibināta 2007.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 75 000 latu. «Austrumu robežas» īpašnieki ir Arnis Jančauskis - 71,33% un Jančauska - 28,67%.

«Austrumu robežas» apgrozījums pērn bija 112 653 lati. Tas ir par 51,12% vairāk nekā 2010.gadā, kad apgrozījums bija 74 543 lati.

Pērn uzņēmums strādāja ar peļņu 18 275 latu apmērā, salīdzinājumā ar 2010.gadu, kad uzņēmums cieta zaudējumus 21 998 latu apmērā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu