Valmierā notiks Simjūda gadatirgus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

6.oktobrī no plkst.9.00 līdz plkst.15.00 Valmieras Rātslaukumā un vecpilsētas teritorijā norisināsies tradicionālais Simjūda gadatirgus, kurā arī šogad notiks pirkšana, pārdošana un kaulēšanās. Kā ierasts, Simjūda tirgus piedāvās gan iepirkšanās prieku lieliem un maziem, gan iespēju piedalīties atrakcijās un muzikālās aktivitātēs.

Tirgū tiks piedāvāti cienasti galdam - pašcepta maize, pīrāgi, cepumi, lauku kūpinājumi un zivis, kā arī liela sieru dažādība. Būs arī saldumi, našķi, krāšņas piparkūkas, svaigi un žāvēti augļi. Gadatirgū varēs silti apģērbt galvas, rokas un kājas. Siltus izstrādājumus tirgū piedāvās no filca, aitu, trušu un pat no suņu vilnas. Individuālie amatnieki un lietišķās mākslas studijas piedāvās džemperus, šalles, pončo, segas, pledus, kas ne tikai silda, bet ir īsti mākslas darbi. Ikdienā un svētkos valkājamas rotas piedāvās rotu darinātāji un sudrabkaļi. Tāpat plašā piedāvājumā būs arī visdažādākie koka un pinumu izstrādājumi - sākot ar koka karotēm un lāpstiņām, līdz mucām un kubuliem.

Simjūda gadatirgus nav iedomājams bez dziesmām, dančiem un jautrām izdarībām.

Tirdziņā darbosies divi laukumi – Rātslaukumā no plkst.10.00 līdz plkst.14.00 skanēs jautras dziesmas un ziņģes. Šogad īpašie viesi būs mīmu duets «Tādi esam» no Rīgas. Uzstāsies arī pašmāju kolektīvi – folkloras kopa «Trīnes», senioru ansamblis «Dziesmotā senatne», Valmieras Jaunatnes centra «Vinda» estrādes vokālā studija, deju kopa «Liesmiņa», vokālā studija «Smaidiņi», deju kopa «Pērkonītis». Pilsdrupās pie «Liepziediem un Rozmarīna» muzicēs pūtēju orķestris «Signāls» un Alberts Rokpelnis.

Savukārt no plkst.12.00 ikviens laipni aicināts uz Sv.Sīmaņa baznīcu, kur kopā ar Līgu Ivāni ielūdz Fridrihs Ladegasts – ērģeļu apskate, jautājumi un atbildes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu