Kaņepes kultūras centrs atsāk darbību (5)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Nedēļas nogalē - sestdien ar ambientās mūzikas pasākumu, bet svētdien ar tirdziņu - darbību atsāks Kaņepes Kultūras centrs (KKC), kas uz laiku bija slēgts pēc iedzīvotāju sūdzībām par trokšņošanu.

Oktobra sākumā, baidoties no papildu sodiem, kā arī vēloties aktualizēt jautājumu par kārtību, kādā tiek piespriesti naudas sodi par trokšņošanu un iedzīvotāju miera traucēšanu, KKC uz divām nedēļām apturēja darbību. KKC sodus pārsūdzējis, un tiesa to skatīs novembrī.

KKC vadītājs Dāvis Kaņepe informēja, ka, konsultējoties ar juristiem un, spriežot pēc iepriekšējās tiesu prakses, secināts, ka sodus par trokšņošanu KKC galu galā nevajadzēs maksāt. Līdz ar to nolemts naudu novirzīt ieguldījumiem ēkā, kurā centrs darbojas.

Pašlaik KKC telpās ierīko apkuri un veic remontu ēkas pirmajā stāvā, kur tiek restaurēti logi, tostarp veikti pasākumi skaņas izolācijai. Kaņepe norādīja, ka otrā stāva telpas jau kopš jūlija ir aprīkotas ar pietiekamu skaņas izolāciju, un, pēc viņa apgalvotā, par koncertiem otrajā stāvā sūdzību kopš tā laika neesot.

Savukārt kaimiņu protestus izraisījusī āra terases problēma pagaidām esot atrisinājusies «likumsakarīgā veidā» līdz ar aukstāka laika iestāšanos.

«Vasarā sarunās un smēķējot cilvēki uz terases pavadīja gandrīz visu laiku. Ziemā apmeklētāji ārā nesēdēs, un līdz ar to kaimiņiem mēs netraucēsim,» uzskata KKC vadītājs.

Viņš sacīja, ka vasaras sezonai ir apsvērta iespēja izveidot stikla verandu. Lai gan tas prasīšot lielus ieguldījumus, jautājums esot par «būt vai nebūt».

Trokšņošanas problēmu pagājušajā nedēļā skatīja arī Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja. Rīgas pašvaldības policija šā gada pirmajā pusē saņēmusi gandrīz 3300 sūdzību par trokšņošanu.

Sabiedriskās kārtības noteikumi Rīgā noteic, ka trokšņot aizliegts, ja tas traucē apkārtējo personu mieru, iestāžu, organizāciju normālu darbību, bet nav saistīts ar satiksmi vai pasākumiem, kas saskaņoti ar Rīgas pilsētas izpilddirektoru, un troksnim nav pastāvīgs raksturs.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu